Разкрита е най-голямата печатница за неистинни парични знаци в последните

...
Разкрита е най-голямата печатница за неистинни парични знаци в последните
Коментари Харесай

Разбиха печатница за фалшиви пари, задържани са пловдивчани

Разкрита е най-голямата печатница за неистинни парични знаци в последните 11 години. Това сподели на брифинг зам.- основният прокурор Иван Гешев.

„ За последните 3 дни не сме правили исторически разбор, може и да е най-голямата печатница в последните 20-30 години “, разяснява той. „ Намерени са в друга степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски $ “, съобщи Иван Гешев, представен от Фокус.

Задържани все още са четирима пловдивчани.

Заместникът на ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров добави, че са претърсени над 30 адреса, на които са открити подправените парични знаци. Иван Гешев посочи, че печатницата е открита в хотел в Слънчев бряг.

На 20 октомври беше разкрита проведена незаконна група за разпространяване на неистинни парични знаци с користни цели. Това сподели наблюдаващият прокурор Евгения Деянова.

По думите й банкнотите са били продавани против 6% от цената на еврото, а доларовите банкноти - против 20% от цената “. Деянова добави, че подправените банкноти са от 500 и 100 евро, както и от 50 $.

„ Става въпрос за много съществени модерни машини “, сподели заместител основният прокурор Иван Гешев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР