Разкрита е най-голямата печатница за фалшиви парични знаци в последните

...
Разкрита е най-голямата печатница за фалшиви парични знаци в последните
Коментари Харесай

Разкриха печатница за фалшиви банкноти в хотел в Слънчев бряг

Разкрита е най-голямата печатница за подправени парични знаци в последните 11 години,, разгласи на брифинг зам.- основният прокурор Иван Гешев.

„ Намерени са в друга степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски $ “, съобщи Иван Гешев.
Най-често пробутват подправените пари по пазарите или в пачка с същински Най-фалшифицираната банкнота у нас си остава двайсетолевката
Заместникът на ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров добави, че са претърсени над 30 адреса, на които са открити подправените парични знаци. Иван Гешев посочи, че печатницата е открита в хотел в Слънчев бряг. Собственикъ на хотела е арестуван, той също е взел участие в проведената незаконна група за подправени банкноти.

„ Като обвинени са привлечени 4 лица “, съобщи прокурор Евгения Деянова и посочи, че лицата са арестувани в развой на правене на паричните знаци.

„ Това са банкноти с индикатив, какъвто досега не е бил намиран “, разяснява тя. „ Банкнотите имат всички детайли на отбрана, воден знак и светещи линии, както същинските “, разясни Евгения Деянова.

„ Организираната незаконна група е извънредно тайна. Двете от главните лица, които бяха арестувани сега на отпечатване на банкнотите, са контингент по тази линия от много години “, изясни шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

„ Една такава печатница не работи непрекъснато, а един път на няколко години. Въпросните парични средства се складират на разнообразни места и поетапно се изваждат на пазара “, изясни Ивайло Спиридонов.

„ Парите се пласират там, където вървят. Клиентите идват до България, с цел да си ги вземат “, уточни той. „ Работим по случая от януари, избрали сме точния миг “, сподели още Ивайло Спиридонов.

Използвани са материали на Агенция „ Фокус "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР