Разкрита бележка за „измамен избирател“ разкрива подробности за заговор за отмяна на изборите през 2020 г.: Доклад

...
Прокурорите откриха неизвестна досега бележка, изготвена от адвокат, свързан с
Коментари Харесай

Прокурорите откриха неизвестна досега бележка, изготвена от адвокат, свързан с бившия президент Доналд Тръмп, която очертава план за отмяна на изборите през 2020 г., според до s във вторник.

Според копие от бележката, получено от Times, адвокатът Кенет Чезебро призна, че предлага „смела, противоречива стратегия“, която Върховният съд в крайна сметка ще отхвърли. Чесебро твърди, че дори ако планът не успее да бъде приет, той ще привлече вниманието към твърденията за измама на гласоподавателите и ще „купи на кампанията на Тръмп повече време за спечелване на съдебни спорове, които ще лишат Байдън от избирателни гласове и/или ще добавят към колоната на Тръмп.“

Документът от 6 декември 2020 г. беше открит по време на третото обвинение срещу Тръмп миналата седмица и хвърли светлина върху това как съюзниците на бившия президент са разработили своя заговор за преодоляване на победата на Джо Байдън.

Документът, който прокурорите, описани като „измамна избирателна бележка“, разкриват, че Чесебро е предложил назначаването на фалшиви избиратели и описват подробно стратегия за „съобщения“, за да ги използват като доказателство за предполагаемата победа на бившия президент.

„Вярвам, че това, което може да се постигне на 6 януари, не е просто да задържим Байдън под 270 електорални гласа“, посочва г-н Чесебро в бележката. „Изглежда възможно преброяването на гласовете да може да се извърши така, че в нито един момент Тръмп да не изостава в преброяването на електоралните гласове, освен ако и докато Байдън не получи благоприятно решение от Върховния съд, което да потвърди Закона за преброяването на изборите като конституционен или по друг начин да признае властта на Конгреса (а не на президента на Сената) да брои гласовете.“

Комисията на Камарата, разследваща бунта от 6 януари, цитира преди това две бележки от Чесебро в доклад от декември, но очевидно не е разкрила бележката от 6 декември. Прокурорите използват новоразкрития документ като ключова връзка за това как усилията на екипа на Тръмп да задържи бившия президент на власт се превърнаха в престъпен заговор. криминални обвинения: заговор за измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално производство, възпрепятстване и опит за възпрепятстване на официално производство и заговор срещу права.

Историята продължава

Обвинителният акт изброява шест други лица като съ- заговорници, включително Руди Джулиани, и излага как съзаговорник, отговарящ на описанието на бивш служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк заговорничи да се позове на Закона за въстанието, за да запази Тръмп на власт. Никой от съзаговорниците все още не е обвинен, въпреки че изявлението на специалния прокурор Джак Смит показва, че това може да се промени.

Още от Rolling Stone

Тръмп Екипът се аргументира за правото му да публикува заплахи с главни букви на фона на обвиненията на 6 януари

Тръмп взема още една L в случая Е. Джийн Карол

Тръмп и неговите прислужници от MAGA са толкова патриотични, че Празнуваме загубата на Америка на Световната купа

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР