Разкрит е нов случай на агресия в габровския дом на

...
Разкрит е нов случай на агресия в габровския дом на
Коментари Харесай

Ужасите в "Хризантема" нямат край! Удряли дете отново преди дни, служителите сучат и мажат, че не помнят!

Разкрит е нов случай на експанзия в габровския дом на ужасите - " Хризантема ". Става въпрос за пестник, ударен на дете от детегледачка. Той бил доста здрав и мощен. Случилото се е станало преди няколко дни, а шокиращото е, че хората в дома са го сметнали за нещо обикновено и решили да замълчат още веднъж, предава Нова телевизия. Първите резултати от инспекцията в " Хризантема " към този момент са налице. Тя беше предизвикана от сигнали и клипове, на които се вижда по какъв начин чиновници на " Хризантема " удрят и наскърбяват деца с увреждания.
Според отчета на инспекторите от Държавната организация за протекция на детето, в дома е било осъществявано и прикривано принуждение. Съставени са 5 административни акта на хора, които са ставали очевидци на протичащото се, само че са си замълчали.

По-рано уволнената директорка на дом „ Хризантема” в Габрово съобщи, че е подавала сигнали за насилието над децата още през 2016 година

„ Устен ми беше сигналът, подсилен с видео, на което хигиенистката Татяна Донева удря с парцал настанено момиче”, съобщи към този момент някогашната директорка Маринела Лазарова. Лазарова е уволнена от управителния пост на още един център в града.
В дома има 13 учители, а единствено двама от тях са почувствали виновност и са споделили, " Да, тук има принуждение ".

" При осъществяването на инспекцията всички отхвърлиха да има принуждение в дома през последните дни, само че когато ги насочихме към съответна дата, последователно започнаха да си спомнят защо става въпрос ", съобщи Галя Атанасова, шеф на отдел в ДАЗД.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР