Разкриха самоличността на загиналия българин в планината Олимп в Гърция.

...
Разкриха самоличността на загиналия българин в планината Олимп в Гърция.
Коментари Харесай

Загиналият българин в планината Олимп – млада надежда по водна топка

Разкриха самоличността на починалия българин в планината Олимп в Гърция. Това е 25-годишният Мартин Киров – състезател на мъжкия тим на „ Славия “ по водна топка.

„ Мартин беше един от най-хубавите български играчи по водна топка от набор 1994 година Два пъти игра на финали на европейско състезание за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с тима на „ Славия “ за 2010 година В последните няколко години беше асистент треньор на Ангел Бенински в  детските тимове на „ белите “, като паралелно с това играеше сполучливо в мъжкия тим на клуба ”, споделиха от Българската федерация по водна топка.

Мартин е внук на Иван Ковачев – Дембо, огромна фигура в българската водна топка. Ковачев, също мъртвец, изведе през 1991 година младежкият народен тим до историческото шесто място на международното състезание в Лонг Бийч, Съединени американски щати.

Ковачев бе отпред на отбора на „ Славия “ през 2010 година, когато мъжкият тим завоюва към този момент последния си трофей – Купата на България, а в състава тогава беше и 16-годишният му внук Мартин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР