Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич. По време на

...
Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич. По време на
Коментари Харесай

Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич

Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич .

По време на профилирана акция, извършена през вчерашния ден и през днешния ден на територията на София и Добрич, с Европейски заповеди за арест са били арестувани трима българи, за които са събрани доказателства за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и употреба на скимиращи устройства.

В Добрич е била открита и работилница за скимиращи устройства , които са се употребявали за незаконно събиране на банкови данни във Франция.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано през юни предходната година въз основата на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион по отношение на водено там наказателно произвеждане против двама българи. Те били арестувани няколко месеца по-рано, до момента в който сваляли скимиращо устройство от автоматизирана колонка за гориво посреднощ. Предния ден притежателят на бензиностанцията забелязал, че на една от колонките е инсталиран " скимер " с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти и уведомил френските управляващи. Събраните доказателства дали учредения да се допусна, че двамата са част от по-голяма проведена незаконна група в България.

Тримата арестувани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските управляващи за започнатото там наказателно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР