Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната

...
Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната
Коментари Харесай

Разкриха 5 високотехнологични наркооранжерии

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция по противопоставяне на наркоразпространението е извършена при започване на месеца. В нея участваха криминалисти на ОДМВР-Добрич и чиновници на Специализираното тактическо звено за бързи дейности Варна, Зоналното жандармерийско ръководство Варна и ГПУ Генерал Тошево.

Извършени са оперативно- издирвателни и процесуално следствени дейности на 25 адреса и пет моторни транспортни средства. В хода на акциите са открити общо пет високотехнологични оранжерии за развъждане на канабис - две в с. Победа и по една в селата Дъбовик, Змеево и Бобовец.



Оттам са конфискувани общо 250 растения от рода на конопа с общо тегло 80 кг. Открита е и сушилня от висок клас с 20 кг суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Иззети са и 110 грама от наркотичното вещество амфетамин, както и два газови револвера и муниции.

Задържани са общо 21 души, чиято съпричастност към незаконната активност се обяснява.

В рамките на интервенцията са арестувани и двама чиновници на електроразпределителното сдружение, които по първични данни са манипулирали уредите за отчитане на електрическата енергия в пространствата. По този метод била регистрирана по-ниска консумация на потребения ток.



В тази връзка са формирани и 6 досъдебни производства.

Работата по документирането на материалите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Полицейската интервенция е продължение на извършена аналогична интервенция през месец ноември 2017 година, когато бе арестуван престъпно проявеният С.С. От жилището му в Каварна бяха конфискувани 500 г канабис и 50 г метамфетамин и кокаин.Отново в град Каварна, на 23 ноември м.г., при подхванато претършуване на частен парцел криминалистите откриха високотехнологична наркооранжерия и от нея бяха конфискувани 31 растения от рода на конопа.

Бе арестуван 40-годишният А.Н. На двамата мъже бяха наложени ограничения за неотклонение задържане по стража, а по-късно Окръжният съд им наложи мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 8 000 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР