Разкриха организирана престъпна група за данъчни престъпления, измами, нерегламентирано използване

...
Разкриха организирана престъпна група за данъчни престъпления, измами, нерегламентирано използване
Коментари Харесай

Следобедните новини от регионите на Пловдив, Пазарджик и Смолян на 24.01.2024 г.

Разкриха проведена незаконна група за данъчни закононарушения, измами, нерегламентирано потребление на непознати търговски марки и пране на пари. Има голям брой арестувани и привлечени към наказателна отговорност, оповестиха от полицията. Подробности по случая разкриха на взаимен брифинг окръжният прокурор Ваня Христева, Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор, шефът на полицията ст. комисар Георги Чергов и представители на отдел „ Икономическа полиция “. Извършени са 30 претърсвания, изземвания и обиски в Пловдив - жилища и хранилища. Иззети са артикули, документи и първокласни коли. Към наказателна отговорност са привлечени 10 индивида сред 20 и 58 години. Петима от тях са от едно семейство. Иззети са артикули от триетажен склад, цялостен от пода до тавана. Само през две от сдруженията за 2022 година са минали близо 2,5 милиона лв. обороти без никакви подадени заявления за тях; за 2023 година - близо 3 милиона лв.. От началото на тази година на митница " Варна " са арестувани няколко контейнера със артикули, благосъстоятелност на едно от сдруженията, обект на следствието. Парите от оборотите са изпирани посредством закупуване на скъпи коли и парцели, оповестиха проверяващите.

Веселина Александрова, Манол Пейков и Чило Попов от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” подадоха писмо в Министерството на културата с апел за възобновяване статута на културна полезност на триетажната постройка на ул. “Цар Иван Александър ” и ул. “Густав Вайганд ” в Пловдив. Те показват, че постройката е била заличена от описите на Националния институт за недвижимо културно завещание през 2012 година без аргументация. Тя е знаков образец за архитектурен жанр със сецесионови и неокласически детайли и пропорции, и е значим детайл от присъщия образ на целия отбор от здания в съседство. Тримата политици от ПП-ДБ допълват, че няма утвърден план за нов градеж. Те желаят прекъсване на разрушителните действия и възобновяване на първичния тип на постройката.

65% повече доходи от туристически налог регистрира Община Чепеларе за 2023 година Събрани са съвсем 394 хиляди лв.. Това стана ясно след съвещание на Консултативния съвет по въпросите на туризма в родопския град. Туристическият налог обгръща обекти в Чепеларе, Пампорово и селата в района. За съпоставяне, през миналата 2022 година приходите от местата за настаняване са били малко под 240 хиляди лв.

Камион умъртви пресичащ пешеходец в Пазарджик. Спешните екипи са заварили ранения в схващане, само че по-късно той е умрял. Инцидентът е станал към 10:30 ч. през днешния ден на ул. „ Стоян Ангелов “, заяви представителят на полицията Мирослав Стоянов. Според очевидци индивидът, чиято идентичност не е изяснена, е желал да отиде до Битака, а камионът се е движил с доста висока скорост.

Мъж е с изгаряния след пожар в асеновградския квартал „ Долни Воден “. Четири екипа огнеборци са гасили пламъците в жилищна постройка към 02.00 часа тази нощ. Огънят е тръгнал от стая на втория етаж на къщата, само че бързо се трансферирал и обхванал мансардата над етажа. 18-годишно момиче и брат ѝ - на 14 години, обитавали мансардата, а в жилището под тях живеел татко им. Мирисът на пушек първо бил усетен от дъщерята, която слязла да потърси и помогне на баща си. Димната клопка даже принудила момчето да излезе на покрива през капандурата. Пристигналите пожарникари евакуирали фамилията и бързо овладели огнената буря. Щетите са лимитирани единствено до две от стаите, където всичко е изгоряло. Медицински екип е оказал първа помощ на бащата, който е обгазен и с изгаряния по ръцете. Мъжът е настанен в болница. Причините за пожара се раследват.

Двуетажна сграда изгоря нощес и при пожар в девинското село Брезе. Пламъците са унищожили постройката с повърхност от 120 кв. м. Изгорели са и съхраняваните в нея 30 куб. м дърва за огрев и 600 кг сено. Няма потърпевши хора и животни. Огънят е сподавен от един екип огнеборци, преди да обхване прилежащи здания.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР