Разкриха контрабанда на цигари на Бургаското пристанище. Задържани са нелегално

...
Разкриха контрабанда на цигари на Бургаското пристанище. Задържани са нелегално
Коментари Харесай

Разкриха контрабанда на цигари за близо 1 млн. лв. на бургаското пристанище

Разкриха контрабанда на цигари на Бургаското пристанище. Задържани са незаконно импортирани цигари за повече от 800 000 лв.. Стоката била натоварена на транспортен съд, дошъл в Бургас от Русия на 1 август.

По документи той е превозвал дървен материал. При минаване през рентген обаче в един от контейнерите митническите инспектори виждат нещо неправилно. При инспекция виждат, че доста майсторски са скрити кутии цигари с беларуски бандерол. Издълбани са били специфични капаци, с цел да могат да бъдат сложени вътре.

" Много забавен е методът на скривалище и предварителната подготовка… сътрудниците, при извънредно сериозен оглед на стоката, виждат микро прорези по цялата дължина на дъските и с помощни средства съумяват да отделят част от дъската, която се явява похлупак на укритието, и във всяка дъска откриват по 48 кутии цигари. Хората, които са подготвили контрабандата на тези цигари, са положили извънредно съществени старания това нещо да се случи по този начин, че даже и да бъде селектирана за митнически надзор стоката, да не бъде открита контрабандната стока в нея ", изясни зам.-директорът на митниците Юлиан Мирков.

" Получател на стоката е българско комерсиално сдружение. Предвиденото от закона наказване за това действие е отнемане от независимост за период от 3 до 10 години и санкция до 100 000 лв. ", изясни окръжният прокурор Георги Чинев.

Цигарите са били предопределени за българския пазар. Все още няма арестувани.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР