Разкриха извършителите на грабежа над възрастна жена в село Белозем

...
Разкриха извършителите на грабежа над възрастна жена в село Белозем
Коментари Харесай

Арест за трима роми, били и ограбили възрастна жена в Белозем

Разкриха причинителите на грабежа над стара жена в село Белозем през месец февруари, стана ясно по време  на брифинг зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Извършителите са трима души, роми от село Белозем и от Чирпан. Те са на 27, 42 и 78 години. И тримата са с голям брой престъпни прояви, за които са били арестувани през годините и излежавали санкции. В момента тримата са към този момент арестувани от съда, с мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

„ На 8 февруари тази година тримата нахлуват в дома на жертвата – стара жена, като единият я блъска на земята, при което тя си чупи крайници ”, напомни прокурор Гавраилов. Другият опира нож в гърлото на жертвата и се заканва, че ще я убие, в случай че тя не съобщи парите, които има. С лед това стартират да претърсват къщата на старата жена и лишават от нея няколко електрически уреди – микровълнова печка, бойлер, два телефона и други
В момента движимостите още се търсят, защото те са били продадени.


Тримата са арестувани преди няколко дни, осъществени са били голям брой оперативно-издирвателни дейности от полицията. Повдигнати са им обвинявания за осъществен обир, с причиняване на междинна телесна щета.

Наказанието за тези закононарушения по Закон е отнемане от независимост от 5 до 15 години.

Зам.-окръжният прокурор напомни, че по отношение на това закононарушение през февруари на място дойдоха персонално основният прокурор Иван Гешев и министърът на Министерство на вътрешните работи.

Директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев заяви за множеството престъпни прояви на тримата. Той регистрира и наклонност за внезапно понижаване на битовата престъпност в региона. Според него, това се дължи на положителното взаимоотношение на полиция и прокуратура, дружно с локалната власт.

Районният прокурор Чавдар Грошев пък регистрира, че на територията на облястта са били извършени голям брой профилирани полицейски интервенции по линия на битовата престъпност, били са формирани досъдебни и бързи производства за обири, грабежи и други, като всичките тежки закононарушения са разкрити и лицата са арестувани.

Той също регистрира, че битовата престъпност в района внезапно е намаляла и упоритостта им е до края на годината сензитивно да намалее още, както в област Пловдив, по този начин и в страната.

От ОДМВР Пловдив разпространиха фотосите на причинителите и призоваваха жители, станали жертва на закононарушение, осъществено от арестуваните за грабежа на старата жена в село Белозем, да подадат сигнал или да се обадят в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи или Прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР