Разкошна гъста коса, сияйна кожа, стройно стегнато тяло… Индийките покоряват

...
Разкошна гъста коса, сияйна кожа, стройно стегнато тяло… Индийките покоряват
Коментари Харесай

10 тайни за красота от Индия

Разкошна гъста коса, сияйна кожа, стройно плътно тяло… Индийките покоряват Холивуд, печелят състезания за хубост, стават фаворитки на фамозни дизайнери. Как го реализират? Може би всичко се дължи на античните предписания за хубост, които се предават от потомство на потомство.

Първата и най-важна загадка е, че индийките стартират да поддържат хубостта си още от дребни. Разбира се, младите девойки не прибягват до нападателни средства и не пробват артикули, основани за по-възрастни дами. Вместо това употребяват даровете на природата – натурални билки, растения и подправки.

Нийм

Нийм е дърво, известно още като „ индийски люляк “. То оказва помощ на индийките да останат привлекателни на всякаква възраст. Неслучайно жителите на Индия назовават това растение „ краля “ на естествените козметични артикули. Използват се всички елементи на дървото – листата, стъблата, цветовете, плодовете и даже кората. За лекуване на акне в Индия употребяват запарка от пресни или изсушени листа от нийм, непотребното омазняване и замърсяванията се отстраняват с маска от нийм, сухата кожа се овлажнява със примес от прахуляк от нийм и масло от гроздово семе.

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите подправки и една от главните секрети съставки в козметичния боеприпас на индийките. Обикновено се употребява за избелване на кожата на лицето, разбъркан с прахуляк от сандалово дърво и куркума. Приятно допълнение съм сияйната кадифена кожа ще стане изгубването на пъпките, изсъхналата кожа и раздразненията.

Куркума

Куркума – още една незаменима съставна част в ритуалите за разкрасяване на индийските хубавици. Ароматната фалшификация с наситено-жълт цвят, колкото и да е необичайно това, се употребява за избелване на лицето. Освен това куркумата се ползва вместо кремове срещу бръчки, средства против акне и скъпоструващи лосиони срещу стрии. Ако пък добавите малко стрита на прахуляк куркума към кокосово масло, ще получите отлично средство против целулит.

Кисело мляко

Киселото мляко е известно освен в индийската кухня, само че и в козметологията. В състава на маски за лице този артикул се бори против несъвършенствата на кожата, а при използване вместо еликсир овлажнява чудесно суха коса.

Нахут

Индийските девойки употребяват брашно от нахут вместо скраб. В комбиниране с кисело мляко и лимонен сок брашното от нахут се трансформира в мека ексфолираща паста, настояща не по-зле от професионалните артикули за разчистване на разположение.

Къна

Индийките просто обожават къната. Това растение се счита за съвършен еликсир за коса, защото още след първото използване я прави по-мека и по-здрава – като освен това лекува и пърхот.

Сандалово дърво

Стритото сандалово дърво е една от най-древните съставки в индийската козметология. Използва се най-много за подготвяне на скрабове, тъй като този прахуляк е кадърен да почисти всевъзможни замърсявания. Акнето и черните точки също могат да се отстраняват със сандалово дърво. Смесете стрито сандалово дърво с мед, мляко и бадемово масло и готово – към този момент си имате маска срещу пъпки и възпаления.

Амла

Амла е растение, чиито плодове припомнят на тези на цариградското грозде. Индийките на драго сърце се разкрасяват и с този артикул. Благодарение на високото наличие на витамин С маслото от амла оказва помощ против бръчки, пигментни петна и изсушаване на кожата.

Розова вода

Розовата вода от дълго време към този момент е известна и у нас със своите противовъзпалителни и заздравяващи свойства. Индийките употребяват натурална розова вода вместо тоник, по тази причина постоянно имат чиста и сияйна кожа без разширени пори и тъмни кръгове под очите.

Мед

Медът също е незаместим артикул в индийската обичайната козметология. Освен че има мощно овлажняващо свойство медът се употребява и за укрепване на белези от акне, рани и изгаряния. /woman/bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР