„Разказах за хода на военните действия, за операцията за спасяването

...
„Разказах за хода на военните действия, за операцията за спасяването
Коментари Харесай

Макрон обещал на Зеленски да увеличи оръжейните доставки за Украйна

„ Разказах за хода на военните дейности, за интервенцията за спасяването на военните от „ Азовстал “ и визията за вероятностите на преговорния развой. Повдигнат беше и въпросът за доставка на гориво за Украйна “, написа Зеленски в Tуитър.

„ Обсъдихме и поддръжката за защитата от страна на Франция, подготовката на 6-ия пакет от наказания (на Европейския съюз против Русия), вероятните способи за експорт на украински селскостопански артикули. Проведохме разискване всъщност на молбата ни за статут на претендент за участие в Европейски Съюз “, добави украинският водач.

Макрон заречен на Зеленски, че оръжейните доставки от Франция за Украйна ще се усилят през идващите дни, заяви Елисейският замък в официално съобщение. „ Готови сме да отговорим на претенции за спомагателна помощ “, отбелязал френският президент в днешния телефонен диалог.

Макрон споделил още, че кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз ще бъде разисквана на среща на върха на Европейски Съюз другия месец. Той повторил концепцията си за основаване на „ паралелна европейска общественост “ отвън Европейски Съюз, с цел да бъде улеснена европейската интеграция на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР