Разказах много подробно и дадох същата информация, както и първия

...
Разказах много подробно и дадох същата информация, както и първия
Коментари Харесай

Петков след разпита: В много от общините обществените поръчки са се провели само с един изпълнител

Разказах доста в детайли и дадох същата информация, както и първия път. Сега влязох в по-висок подробност на пояснение. Това сподели министър председателят Кирил Петков откакто излезе от разпита в прокуратурата, където даде показания по делото за изнудване на Васил Божков, съобщи Българска национална телевизия.

Това, което обясних в елементи е, че има няколко неща, които ме тормозят.

Първо е отчетът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета от над 550 млн. На база, че Божков не е платил средствата, които е трябвало да заплати, бюджетът е ощетен.

Другото - в случай че се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на рушвет против изнудване.

Отделно - третият отчет от Министерство на финансите, публикуван от Горанов - одитната организация, която би трябвало да одитира всички евросредства е проспала, че в доста от общините имаме централизация на над 90% със единствено един реализатор на европроекти. Този отчет дава съществени подозрения, че има непозволени дейности по ОСЕС.

Тези три обстоятелството дружно мен доста ме тормозят. Връзката сред тези три случая е лицето Горанов, сподели Петков.

Той съобщи, че е дал данните на следствието и те към този момент са следствена загадка.

На въпрос за съвещанието на Висш съдебен съвет, на което се чака да се произнесе по проблема с настояването за предварително освобождение на Гешев, Петков сподели:

" Като министър-председател не вярвам на Гешев и бих се радвал Висш съдебен съвет да си свърши работата и да прегледа деликатно причините на министъра на правосъдитео, тъй като те ясно демонстрират, че този основен прокурор би трябвало да си даде оставката или да бъде отхвърлен от служба ".

Петков беше разпитан за повторно откакто прокуратурата стартира досъдебно произвеждане по случая. По делото бяха разпитани и някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Тогава те прекараха 24 часа в ареста.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР