Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със

...
Разказ от първо лице за нападение заради грабеж, завършило със
Коментари Харесай

Момчета простреляли таксиметров шофьор със забранен патрон, за да го оберат в Ямбол

Разказ от първо лице за нахлуване поради обир, приключило със пукотевица. Таксиметров водач, прострелян от 2 момчета, които желали да ограбят оборота в колата му, потърси Нова ТВ, с цел да призове за правдивост.

Случаят е от края на 2017 година, когато двете момчета, тогава на 18 и 14 години - възпитаници в ямболското спортно учебно заведение, извикали такси и след молба към водача да слагат раниците в багажника, го простреляли в тил с преправена въздушна пушка и газов револвер.

Въпреки сериозните пострадвания водачът е съумял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„ Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама нарушителя, които ме нападнаха по жесток метод – с преправена пушка, газов револвер и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника.

През това време те откриха пукотевица в тил без предизвестие. Аз пробвах да се изкопча и да избягам, само че по-голямото момче продължи нападението, извади и нож. Изритах го от колата, възпламених и тръгнах”, споделя потърпевшият Апостол Вълчев.

Според него цялото нахлуване е било авансово планувано, с цел да бъде откраднат оборота му. По думите му – от 52 лв.. Момчетата даже преправили въздушната пушка на огнестрелна.

„ Стреляли са със неразрешен патрон, който при влизане в тялото нанася огромни провали. Претърпях голям брой интервенции – имах продънен бял дроб, пробита диафрагма, една част от патрона е засегнал и сърцето”, изясни Апостол.

На първа инстанция момчетата получават присъди от надлежно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите са понижени, а околните на потърпевшия водач считат, че за осъщественото закононарушение това наказване е прекомерно малко.

„ Минах през пъкъла. 30 дни бях с него в болничното заведение. Благодарна съм, че съумяха да го спасят”, показа през сълзи майката на Апостол Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР