Разкъсванията на плацентата по време на бременността са редки, но

...
Разкъсванията на плацентата по време на бременността са редки, но
Коментари Харесай

Разкъсвания на плацентата по време на бременност

Разкъсванията на плацентата по време на бременността са редки, само че рискови за здравето и живота на майката и бебето. Състоянието е съществено и познаването на признаците и аргументите може да е от решаващо значение.

Плацентата е най-важният орган по време на бременността. Тя е неизменима част от процеса на развиването на плода. Плацентата е органът, който поддържа живота на бебето в корема на майката. Тя бива изхвърлена от тялото в границите на почти 30 минути след раждането.

Сравнително рядко, само че въпреки всичко допустимо животозастрашаващо положение е разкъсването на плацентата. По-малко от един % от бременните претърпяват това затруднение. Най-често се случва при контузия, мощен напън, приложимост на опиати и алкохол, рухване, неочакван удар, високо кръвно налягане.

Разкъсването на плацентата може да е отчасти или цялостно. Бързата реакция е от решаващо значение за изхода от обстановката.

Структурните нарушавания на плацентата водят до тежко кървене. Това слага в риск живота на майката, също по този начин затруднява достигането на О2 и хранителни субстанции до бебето.

За благополучие, множеството разкъсвания на плацентата са частични, което дава и по-големи шансове за оцеляване на плода. Въпреки това частичното обособяване на плацентата също съставлява риск за плода заради дефицит на О2, който може да провокира увреждания.

Най-големият риск за майката при такива случаи е изобилният кръвоизлив или рисково тежко вътрешно кървене.

Когато плацентата се отдели изцяло от майката, на бебето не му остава никакъв различен вид за доставяне с О2 и хранителни субстанции. Обикновено се постанова незабавно секцио, с цел да се избави животът на плода.

Това извънредно съществено положение може да е рисково и за майката поради кръвозагубата. Важно е плацентата да бъде изцяло отстранена при такива случаи, с цел да се избегне рискът от инфекции.

Ето за какво всяка бременна жена би трябвало да следи за съществуването и продължителността на вагинално кървене от втория триместър нататък. То би трябвало да бъде тествано, с цел да се изключи заплахата от скъсване на плацентата. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР