Разкъсваният от финансови затруднения национален превозвач Еър Индия подлага на

...
Разкъсваният от финансови затруднения национален превозвач Еър Индия подлага на
Коментари Харесай

Еър Индия подлага на диета своите пилоти и стюардеси

Разкъсваният от финансови усложнения народен транспортьор " Еър Индия " подлага на диета своите водачи и стюардеси, като трансформира менюто в самолетите, съобщи Асошиейтед прес, представен от настоящо.ком.

Говорителят на държавната самолетна компания Дананджай Кумар оповести мярката, която цели да бъде предоставена " здравословна и преференциална откъм разноски храна на екипажите от вътрешните и интернационалните линии ".

Кумар отхвърли да разяснява появилите се информации в медиите, че ястията, които ще бъдат най-вече вегетариански, ще поевтинеят с една трета в съпоставяне със сегашните, които възлизат на 11 $ за порция.

Новото меню беше въведено в понеделник за полетите, тръгващи от Делхи и Мумбай, като то ще бъде разпростряно и до други начални дестинации.

От самолетната компания обявиха, че създадените ястия са леки, хранителни, с ниско наличие на мазнини и с присъщ домакински (индийски) привкус.

Решението за намаляване себестойността на бордовите дажби за екипажите идва в миг, в който индийските управляващи желаят да си освободят от задлъжнелия с 8 милиарда $ авиопревозвач. Миналата година държавното управление на премиера Нарендра Моди направи несполучлив опит да продаде " Еър Индия ", а в този момент през месец октомври още веднъж ще й търси покупател.

През 2009 година самолетната компания уволни 10 стюардеси, които бяха с наднормено тегло и не съумяха да влязат във форма за 3-годишния интервал, който им бе даден, и през който те бяха включени към наземния личен състав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР