Разкъсаната от кучета Мирослава не успява да се зарадва на

...
Разкъсаната от кучета Мирослава не успява да се зарадва на
Коментари Харесай

Разкъсаната от кучета Мирослава не успя да се зарадва на новия си дом

Разкъсаната от кучета Мирослава не съумява да се зарадва на новия си дом. Само преди няколко месеца 40-годишната жена съумява да се нанесе със фамилията си в по този начин мечтаната къща в Долна Оряховица. Убитата има 15-годишен наследник, който също нямал самообладание да заживеят там. За жал, трагичната преживелица попречва на семейството да се наслаждения на парцела в покрайнините на града.

" Не знаем съвсем нищо за дамата. Тя не е долнооряховчанка и не я познаваме, само че нещастието е огромна! Разбрах, че неотдавна си е купила къща ", разясняват пред " България Днес " от локалното читалище.

Зловещата покруса се разиграва в четвъртък рано сутринта, по мрачно. По първична информация Мирослава се прибира от нощна промяна в болничното заведение в Горна Оряховица, където работи като санитар. Тялото й е открито на черен път, цялото покрито с разкъсни рани, нанесени от помияри.

" Кучетата са улични. Те са на всички места - и по центъра ги има, и по други махали. Оплаквания има непрекъснато от жители. Даже имаше нахапани, само че не се взимат никакви ограничения. Вдигнали сме ръце ", допълват от културния дом.

Данните все още сочат, че тежките контузии са породени от глутница кучета, отглеждани в намиращ се наоколо частен парцел. Животните не са били регистрирани, бездомни са, само че са били обгрижвани от човек, който ги пускал в двора на къщата си. Имотът е отцепен. Собственикът на къщата е криминалнопроявен и сега е зад решетките.

" Превенцията е решението на казуса. Много се надявам някой ден да има наказан кмет на някоя община за това, че не е наблюдавал дали притежателите на домашни кучета са ги разпознали, записали и дали поставят съответни грижи за тях - дали животното има достъп до храна, вода, ветеринарни грижи, заслон ", безапелационен е пред вестника бранителят на животните Явор Гечев.

По думите му от кучетата не може да бъде търсена отговорност, а аргументите за нападението могат да бъдат доста.

Песове изядоха дете в Сушево

Глутница кучета умъртви 5-годишно момиченце в центъра на разградското село Сушево през 2009 година Детето е захапано за гърлото. Според свидетел на нещастието малчуганът е атакуван от 4 кучета, до момента в който се опитвал да стигне до близкия хранителен магазин. Животните повалили детето и почнали да го хапят. Мъж разгонва животните. Детето още диша, само че умира в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

Три години по-късно проф. Ботьо Тачков (87 г.) умря, откакто беше атакуван от глутница кучета в столичния кв. " Малинова котловина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР