- Разкажете с няколко думи за стъпките, които Лаборатории Рамус

...
- Разкажете с няколко думи за стъпките, които Лаборатории Рамус
Коментари Харесай

Иванка Георгиева: Лаборатории Рамус казват не на излишната...

- Разкажете накратко за стъпките, които Лаборатории Рамус подхващат в посока енергийна успеваемост?

- В   Лаборатории Рамус използваме най-съвременното съоръжение, което обезпечава точни и навременни резултати, само че и пести електрическа енергия и вода. Това от своя страна понижава въглеродния отпечатък върху околната среда. Всичките ни системи са с висока енергийна успеваемост и доста невисок разход на електричество и вода.

- В ежедневната ви работа се употребяват доста консумативи. Водите ли целенасочена политика за понижаване на отпадъка? 

- В лабораториите ни разполагаме с единствената технология с минимално потребление на еднократен консуматив. Това понижава изхвърлянето на PVC. В политиката ни е заложено да не използваме непотребна пластмаса. Анализите при нас се правят в доста точно направени кварцови кювети, които са за многократна приложимост.

 


Васил Маджаров, магистър фармацевт и притежател на " Аптеки 36,6 ": Въведохме изцяло биоразградими торбички за пациентите
Първо поздравявам вестник " Марица " и " Хермес медия " за тази доста добра самодейност. Аз смятам, че всеки виновен за града жител би трябвало да поеме ангажимент към почистването, въпреки и с дребни стъпки. А ние като верига " Аптеки 36,6 " водим тази самодейност от много години.

Ние сме едни от първите, които вкараха изцяло биоразградими, рециклирани торбички за нашите пациенти. И също по този начин участваме и в още една доста добра самодейност " Капачки за бъдеще " - в нашите аптеки събираме от всички жители капачки, които ги предаваме за преработване. Така че това ни е като предопределение. Въобще не сме се замисляли да не участваме. 

 

 


Никол Петкова, " Монди Стамболийски ": 2/3 от силата в производството ни е от биомаса
 

- Г-жо Петкова, каква е политиката на Вашата компания за запазване на околната среда?

- Още първоначално желая да благодаря от името на нашата компания за поканата да се включим в екоинициативата на " Хермес медия " и вестник " Марица ". " Монди Стамболийски " е част от целулозно-хартиената промишленост, освен това един от най-сериозните  <210> представители. Основна цел ни е да ограничим отпадъците и замърсяването на околната среда, като използваме първични материали и материали /тези, за които е възможно/ неведнъж. Например - в индустриалния развой използваме водата неведнъж. 2/3 от силата, която използваме, се генерира от биомаса. Ако мога да обобщя с едно изречение - в нашата бизнес тактика е заложено да се грижим за заобикалящата ни среда.

- Какво ви накара да вземете присъединяване в екокампанията на медията ни?

- Както към този момент загатнах, ние се стараем всекидневно да способстваме за един по-добър свят. Подкрепяме идеята ви и се радваме, че сме сътрудници в това отношение. Апелираме към всички да обединим старания, тъй като считаме, че по този метод ще допринесем за по-качествен живот в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР