Разиграването на родителите на стотици хиляди деца в столичните училища

...
Разиграването на родителите на стотици хиляди деца в столичните училища
Коментари Харесай

Разиграването на родителите с бележки за ваксини се оказа законно

Разиграването на родителите на стотици хиляди деца в столичните учебни заведения и детски градини да вадят бележки от персоналния доктор за направените имунизации се оказва изцяло законно.

Това излиза наяве от резултатите от двумесечна инспекция на проблема, направена от Държавната организация за електронно ръководство (ДАЕУ).

През септември, в седмиците към началото на образователната година, стотици хиляди родители и хиляди персонални лекари освен в София, само че и в страната бяха вдигнати по паника да вадят или издават безсмислени здравни бележки, с цел да могат децата да тръгнат на учебно заведение и детска градина. Изискваната документи включваше записка за направените имунизации със серийния номер и дозата на имунизацията, карта за здравния статус и записка, че детето не е в контакт със заразно болен три дни преди 16 септември.

В резултат, седмици наред кабинетите на персоналните лекари бяха затрупани от изнервени хора, отсъстващи от работа, с цел да чакат с часове да вадят формулярите, заради което бе усложнен достъпът до лекарската помощ на действително болните.

Проверката на ДАЕУ е въз основа на член 2 от Закона за електронното ръководство, който планува, че административен орган не може да желае от жителите даването или доказването на към този момент събрани или основани данни, а е задължен да ги събере служебно от първичния админ на данните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР