Разигра ли Веселин Марешки в навечерието на изборите бутафорна томбола

...
Разигра ли Веселин Марешки в навечерието на изборите бутафорна томбола
Коментари Харесай

Веселин Марешки разигра бутафорна томбола преди изборите, победителите още си чакат наградите

Разигра ли Веселин Марешки в навечерието на изборите бутафорна лотария с първокласни дарове – висок клас мобилен телефон? Това пита нашият четец Александър Иванов, който се оказа един от спечелилите в онлайн играта на политика-бизнесмен, само че до ден сегашен по този начин и не е получил премията, написа flagman.bg.

Александър Иванов е бургазлия, от дълги години живее в София. Той е прочут български сценарист със солидна професионална биография зад тила си. Попаднал е в неуместна обстановка, на която пожела да даде публичност.

Бургазлията напомни, че Веселин Марешки първо е оповестил лотария „ Снимка с Марешки “, с цел да засилва профилите си в обществените мрежи и да ги употребява като платформа за политическите си послания.

Условието на играта било просто. Да се снимаш до афиш на водача на „ Воля “, да публикуваш фрагмента в обществените мрежи и може да спечелиш премия. Към тази игра обаче нямало сериозен интерес, след което очевидно имиджмейкърите са го посъветвали да заложи на нова игра – всеки, който е харесал страницата, да напише цифрата – 23, номерът на бюлетината на Политическа партия „ Воля “ за евроизборите.

Обещанието е, че на 23-ти май персонално Веселин Марешки ще изтегли 23-има печеливши, които ще получат по един чисто нов мобилен телефон.

В тази игра взел участие и Александър Иванов. Томболата се теглила онлайн във Facebook. Клипът, в който Марешки избира спечелилите, е неповторим. Прилича на на ниска цена шоу от 90-те години, а две девойки, пременени с тениски на „ Воля “, стоят като истински адреналинки и приветстват партийния водач при оповестяването на всяко име от томболата на шанса.

Подаръците са на масата пред зам.-председателя на Народното събрание, а самият той залага името си и дава обещание: „ Телефоните са доста хубави, а на един от вас ще подаря персоналния си уред “, дава обещание той, след което следват бурни овации от двете му асистентки.

Всяка една от тях има своята роля – изкуствената русокоска ръкопляска, а червенокосото момиче вдясно от него го приветства.

Александър Иванов е 15-ият изтеглен. „ От 23 май до този миг – ни новина, ни кост. Все едно нищо не се е случило. В мненията няколко от печелившите попитаха какво се случва, само че това бе глас в пустиня. Преди две седмици и аз им писах, желаеха ми координатите, дадох си телефонния номер, само че даже известието не е забелязано във фейсбук. Не съм за този телефон, въпросът е кардинален. Не мисля, че е обикновено да имитираш лотария по подобен метод. Щом господин Марешки подхожда към дребните неща по този метод, нямам подозрения по какъв начин действа и при огромните “, счита Александър Иванов.

Той не е алармирал на Комисия за отбрана на консуматори, тъй като се съмнява, че те могат да управляват този вид игри и значително е прав. В сходни томболи се разчита на съвестта на организиралите ги и това да изпълнят обещанието си.

Бургазлията е безапелационен, че не желае нищо повече с изключение на да му даде това, което е спечелил.

Според Александър надали грешката е в подчинените на Марешки, които не биха „ не запомнили “ за обещаните дарове, в случай че самият той не им подреди. Явно са се надявали да отшуми и никой да не си потърси телефоните, счита сценаристът.

„ Това, което бих споделил на Марешки, може да прозвучи древен: „ Верният в дребното, ще е правилен и в огромното! “ Смятам, че не подхожда на равнището му да прави такива номера “, приключи Александър Иванов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР