Разхождайки се в Монако може да се натъкнете на странна

...
Разхождайки се в Монако може да се натъкнете на странна
Коментари Харесай

Странен имот в суперлуксозния Монако

Разхождайки се в Монако може да се натъкнете на странна картина – измежду актуалните постройки се откроява една... канара. На пръв взор нищо забавно, само че в реалност това е една от най-странните къщи в кралството. Villa Troglodyte е 6-етажа сграда с подземно езеро-басейн, стъклени покриви, подове и асансьор.

Troglodyte значи „ пещерен човек” или да „ живееш в пещера”, само че през последните десетилетия го употребяват освен в подтекста на историческото развиване на човек. На всички езици го превеждат като незнание, неучтивост и други.

Автор на по този начин екстравагантната къща е френският проектант Жан-Пиер Лот, който с всички вероятни средства се е постарал освен да резервира формата на скалата, само че и да усили площта ѝ по този начин, че вътре да се получи една „ комфортна” пещера. Отнело му е 2 години, с цел да издълбае и укрепи скалата. Успял е да я трансформира в 500 кв.м жилищна повърхност на 6 равнища, като от едно към друго се минава гладко, като освен това целостта на естественото обучение не е нарушена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР