Разходките в парка да не се глобяват с 5000 лв.,

...
Разходките в парка да не се глобяват с 5000 лв.,
Коментари Харесай

Правна комисия прие глоби до 1000 лв. за нарушителите на извънредните мерки

Разходките в парка да не се глобяват с 5000 лева, а до 1000 лева реши единомислещо правната комисия на съвещанието си през днешния ден. Предложението е на ГЕРБ, само че сходни понижения предложиха също Българска социалистическа партия и патриотите. Левицата искаше диапазонът на санкцията да е от 500 до 1000 лева, а патриотите предлагаха да е от 500 до 5000 лева

По-ниските суми ще се ползват и за тези, които към този момент са получили санкция, стана ясно по време на съвещанието.

„ Очаквано предложение. Несъразмерният размер на санкция не води нито до събираемост, нито до предварителна защита ", разяснява ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, който е посетител на съвещанието.

Единодушно беше призната също и концепцията на ръководещите да се замразят партийните дотации до края на изключителното състояние. Това значи, че всички партии няма да получават държавните помощи до края на изключителното състояние и също така парите ще бъдат понижени, защото се излчисляват по формула включваща всеки календарен ден от годината. Тези начисления отпадат. Спестените от дотациите средства ще отиват за битката с ковид е записано още в закона.

Очаквайте детайлности! /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР