Разходите за здравеопазване в Кипър като дял от държавния бюджет

...
Разходите за здравеопазване в Кипър като дял от държавния бюджет
Коментари Харесай

74 млн. евро за модернизация на болниците в Кипър по Плана за възстановяване

Разходите за опазване на здравето в Кипър като дял от държавния бюджет са се нараснали съвсем 3 пъти за последните 10 години, обилни вложения за рационализация на лечебните заведения са обезпечени в Националния проект за възобновяване и резистентност. Това са част от акцентите в обществения доклад, който президентът Никос Анастасиадис ще направи за здравната политика по време на 10-годишното му ръководство.

Събитието под надпис „ Кипър на следващия ден – здраве за всички “ е вторият доклад пред обществеността на кипърския президент. Първият бе отдаден на обществената политика.

Никос Анастасиадис ще показа напредъка в осъществяването на държавната стратегия в областта на опазването на здравето, както и бъдещите здравни промени и планове, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност, предава БНР.

Създаването на съвременна и ефикасна здравна система, налична за всички, с висококачествени услуги за лекуване и грижи, e в центъра на доклада през днешния ден, се показва в формалното известие.

Специален акцент ще бъде подложен върху използването на новата здравноосигурителна система, която бе въведена по време на мандата на Анастасиадис, и е най-голямата промяна в интерес на жителите в историята на републиката.

С Плана за възобновяване и резистентност над 74 млн. евро се насочват за развиване и рационализация на държавните лечебни заведения.

46 млн. евро коства новата интегрирана здравна осведомителна система, която би трябвало да бъде подготвена до 2 години.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР