Разходите за въздушен транспорт се очаква да се увеличат тази

...
Разходите за въздушен транспорт се очаква да се увеличат тази
Коментари Харесай

Шеф на авиокомпания: Поскъпването на билетите е неизбежно

Разходите за въздушен превоз се чака да се усилят тази година, защото самолетните компании са изправени пред възходящи режийни разноски, съобщи пред BBC английският началник на самолетната компания Air France-KLM.

Според Фахми Маджуб, ръководената от него самолетна компания има доста по-високи разноски за горива и летищни такси, а вследствие на това покачването на цените на билетите е "доста неизбежно ".

С облекчаването на разпоредбите за пътешестване и повишаването на търсенето от самолетната компания приканиха хората във Англия да резервират полетите си овреме.

Авиопревозвачът към този момент регистрира по-голямо търсене за Великден и за летния сезон.

"Увеличението на разноските за живот е доста съответен въпрос за доста семейства, само че и за авиоиндустрията. По тази причина мисля, че има упования, че билетите ще нарастнат и считам, че съветът, който имаме към пасажерите, е просто да възнамеряват пътуванията си по-рано, с цел да могат да избегнат тези нараствания на цените. "

Днес цените на петрола доближиха най-високите си равнища от 2014 година в резултат на опасенията, че възможна инвазия на Русия в Украйна може да увеличи цените на пазара.

Цената на сорта Брент доближи 95.56 $ за барел, като преди година беше на равнище от под 65 $.

Повишаващата се цена на петрола се отрази на всичко - от сметките за отопление до цените на бензина, а Махджуб споделя, че цената на самолетното гориво също нараства внезапно.

Освен това Air France-KLM към този момент би трябвало да заплаща с 40% повече, с цел да може самолетите й да излизат и да кацат на летище Хийтроу, добавя той.

Това не е първата самолетна компания, която предизвестява за покачване на цените. Миналата година авиопревозвачът Ryanair и туроператорът TUI предвидиха, че цените за сезона на почивките ще са по-високи, спрямо 2019 година

Вчера от KLM оповестиха, че ще спрат да обслужват полети до Украйна на фона опасенията, че Русия се готви да нахлуе в страната. Германската Lufthansa също обмисля краткотрайно прекъсване на полетите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР