Разходите за укрепване на структурите на катедралата Нотр Дам, които

...
Разходите за укрепване на структурите на катедралата Нотр Дам, които
Коментари Харесай

€3,6 млн. дадени за укрепването на Нотр дам

Разходите за подсилване на структурите на катедралата " Нотр Дам ", които бяха съществено наранени от пожара през април, възлизат на 3,6 милиона евро, заяви в петък архиепископът на Париж Мишел Опети.

" Най-малко 3,6 милиона евро бяха изразходвани за подсилване на катедралата ", сподели Мишел Опети по време на конференция. Тя беше дадена след първата меса в " Нотр Дам " от времето на пожара. Според него продължава работата по подсилване на структурата на развалената черква.
 Френският парламент гласоподава закон за възобновяване на „ Нотр Дам “
Френският парламент гласоподава закон за възобновяване на „ Нотр Дам “

Данъчни облекчения за дарителите…

" Това е трогателен миг, миг на вяра ", сподели Мишел Опети.

Пожарът в катедралата Нотр Дам избухна вечерта на 15 април. Огънят беше изцяло погасен едвам на идната заран. По предварителни данни в региона на кулата на катедралата породи пожар по аргументи, които до момента не са били изяснени. Пожарът изцяло унищожи дървения покрив и шпила, които паднаха върху каменния свод и го счупиха на три места.
 Френските милионери още не са платили и стотинка за
Френските милионери още не са платили и стотинка за " Нотр Дам "

Искат да знаят защо ще отидат парите им

В парижката катедрала " Нотр дам " през днешния ден бе отслужена първата литургия след пожара. На нея участваха към 30-тина души.

Архиепископът на Париж монсеньор Мишел Опти водеше литургията. Тя се организира в параклис в източния завършек на катедралата, зад основния олтар. Десетки се бяха събрали извън катедралата , с цел да участват на възобновяване на църковните служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР