Разходите за пенсии за единадесетте месеца на годината са с

...
Разходите за пенсии за единадесетте месеца на годината са с
Коментари Харесай

Разходите за пенсии до момента са с над 2 млрд. лв. повече

Разходите за пенсии за единадесетте месеца на годината са с над 2 млрд. лв. повече по отношение на същия интервал на 2020 година, оповестяват от пресцентъра на Националният застрахователен институт. Ведомството дава всеки месец информация по отношение на касовото осъществяване на бюджетите на социалноосигурителните фондове, управлявани от института.

В кнсолидирания бюджет на държавното публично обезпечаване към 30 ноември  общият размер на регистрираните доходи е 8.22 милиарда лева, което съставлява 96,6% осъществяване на проекта за годината. Постъпилите парични средства са с 922,2 млн. лева повече спрямо ноември 2020-а.

Общо регистрираните разноски възлизат на 14.76 милиарда лева или 99,5% от заложените в проекта за годината. Разходите са с 2.21  милиарда лева повече в съпоставяне със същия период  година по-рано.
В структурата на общите разноски максимален дял заемат разноските за пенсии, които са в размер на 12.16  милиарда лева, което е 98,5% осъществяване на проекта за годината. Сумата за платени пенсии за единадесетте месеца на годината е с 2.04 милиарда лева или с 20,2% по-голяма на годишна база. Това се дължи на изплатените еднократни спомагателни суми от 50 лева към пенсиите на всички пенсионери в интервала януари - септември и 120 лева за месеците октомври и ноември, на по-високите минимални размери на пенсиите, както и на нараствания оптимален размер на пенсиите от 1 януари 2021 година.
Следващата по значителност и величина група разноски в консолидирания бюджет на ДОО са разноските за погашение на парични компенсации и помощи по Кодекса за обществено обезпечаване. Към 30 ноември те са в размер на 1.8 милиарда лева или 90,7% осъществяване на проекта за годината. Отчетените разноски за единадесетте месеца на годината са с 88,4 млн. лева повече по отношение на същия интервал на 2020-а.
Общият размер на регистрираните прехвърляния (нето) по консолидирания бюджет на ДОО към ноември е 6.59  милиарда лв..

Учителски пенсионен фонд

Отчетените доходи в Учителския пенсионен фонд към 30 ноември са в размер на 83,8 млн. лева, което е 96% осъществяване на проекта за годината. Постъпилите доходи са с 8,2 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 година.

Общо регистрираните разноски са за 48,3 млн. лева, което съставлява 83,2% осъществяване на проекта за годината. Извършените разноски са с 5,7 млн. лева повече спрямо същия период  година по-рано.

Фонд „ Гарантирани вземания на служащите и чиновниците “

Приходите към края на  ноември са в размер на 2,8 млн. лева, което е 92,2% осъществяване на проекта за годината. Постъпилите пари са с 975 хил. лева по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2020-а. Разходите са за 3,4 млн. лева,което съставлява 72,6% осъществяване на проекта за годината. Извършените разноски са с 2,9 млн. лева по-малко на годишна база.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР