Разходите за отбрана достигат своя връх в цяла Европа и

...
Разходите за отбрана достигат своя връх в цяла Европа и
Коментари Харесай

Париж: Способността на Европа да се защитава самостоятелно е съществена

Разходите за защита доближават своя връх в цяла Европа и способността на континента да се пази независимо би трябвало да бъде нараснала. Общите начинания ще доведат до дълготрайни резултати и подсилване на съдействие сред държавите-членки. Належащи са въпросите на сигурността, енергийния бранш и свързаността в Европа.


Това обявиха публични лица от Елисейския замък на конференция във връзка идните визити на френския президент Еманюел Макрон в Словакия и Молдова на Форума GLOBSEC в Братислава и втората среща на върха на Европейската политическа общественост в Кишинев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Форумът GLOBSEC се организира в подтекста на войната в Украйна и е една от главните платформи за разговор в Централна и Източна Европа, а актуалното му издание е 18-то по ред.

От френското президентство показаха, че присъединяване на Макрон на форума ще бъде концентрирано върху три параграфа: обмяна на отзиви сред френския президент и други европейски водачи по належащите въпроси; словото на Макрон, което ще бъде ориентирано към бъдещето на ЕС; както и двустранни срещи с президента на Словакия Зузана Чапутова и министър-председателя Людовит Одор.

Освен това Париж ще означи първата публична среща сред френския президент и върховен представител на Черна гора, която ще се организира в Словакия. Тя ще даде опция за необятни полемики за европейската интеграция на страната.

Ден по-късно президентът Макрон ще вземе присъединяване във втората среща на върха на Европейската политическа общественост (ЕПО) в Кишинев. Тя се организира по самодейност на френския президент и цели подсилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент.

Форумът ще събере 47 политически фигури, в това число избраният отново преди дни турски президент Реджеп Ердоган, обявиха от президентството.

„ Срещата в Кишинев е сигнал сама по себе си “, допълниха от Елисейския замък, акцентирайки върху значимостта на тематиките, които ще бъдат разисквани. Основните от тях са въпросите на сигурността, енергийния бранш и свързаността в Европа.

В рамките на форума ще бъде обърнато съществено внимание на киберпрестъпността и ограниченията за нейното попречване, в това число посредством така наречен „ кибер запас “, който да бъде употребен освен в Европейски Съюз, само че и в Европейската политическа общественост.

По отношение на помощта за Украйна Париж препотвърди уговорката на Европейския съюз и в частност на Франция за оказване на всеобхватна помощ за нападната от Русия страна, която към този момент доближава към 67 милиарда евро.


Тя включва образование на украински бойци от базово до най-напреднало равнище, изпращане на боеприпаси и съоръжение от наличните складови ресурси на европейските страни за Киев, както и взаимни поръчки и усилване качествата на европейската отбранителна промишленост.

„ Помощта за Украйна би трябвало да е навременна и целесъобразна, без да се отслабва френската защита. Франция е водач в снабдяването с артилерия, а ние бяхме и едни от първите, които предоставиха танкове “, показаха от президентството и прибавиха „ твърдо поддържаме Украйна по всевъзможен начин в границите на груповите старания. “.

Париж чака, че сходни начинания ще доведат до дълготрайни резултати и подсилване на съдействие сред държавите-членки.

Коментирайки европейския защитителен бранш в целокупност, както и експанзията на Русия, формалните лица означиха в допълнение обстоятелството, че разноските за защита доближават своя връх в цяла Европа и способността на континента „ да се пази независимо би трябвало да бъде нараснала “.

„ За да погледнем съветската експанзия в вероятност, това е третата съветска война за последните 15 години “, показаха от президенстката институция, като обявиха, че Член 5-ти от Североатлантическия контракт съумява „ да възпира Русия “. Въпреки това от Елисейския замък означиха казуса с контрола върху нуклеарните оръжия, защото „ Русия не съблюдава своите отговорности “.

Париж счита, че опциите за защита зависят от най-много от локалната промишленост, като качествата за противовъздушна защита ще бъдат във фокуса на полемиките.

„ Трябва да използваме промишлеността, с цел да получим опциите, от които се нуждаем. Необходимо е да имаме баланс сред нападателни и отбранителни качества. “.

В умозаключение бе посочено, че неотдавнашната немска самодейност за общоевропейска противовъздушна защита ще сложена в стратегически подтекст по време на полемиките. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР