Разходите за обслужване на дълга в групата на най-бедните страни

...
Разходите за обслужване на дълга в групата на най-бедните страни
Коментари Харесай

Разходите по дълга на бедните страни ще достигнат „кризисни“ нива, казва Световната банка

Разходите за обслужване на дълга в групата на най-бедните страни в света ще скочат до „ спешни “ равнища, защото високите лихвени проценти повреждат така и така нежните стопански системи, съгласно Световната банка.

Двадесет и четири от стопанските системи с най-ниски приходи в света са подготвени да похарчат общо 21,5 милиарда $ за финансиране на външния си обществен дълг през тази и идната година, защото изплащането на облигации стане изискуемо и въздействието на по-високите лихвени проценти се подхранва посредством, съгласно изчисленията на банката в последния й отчет за дълга. Това съставлява растеж от съвсем 40 % по отношение на предходните две години.

„ Рекордните равнища на дълга и високите лихвени проценти насочиха доста страни към рецесията “, сподели Индермит Гил, основен икономист на Групата на Световната банка.

„ Всяко тримесечие, при което лихвените проценти остават високи, води до това, че от ден на ден разрастващи се страни изпадат в неволя – и са изправени пред сложния избор дали да обслужва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР