Разходите за бързооборотни потребителски стоки в Китай непрекъснато нарастват на

...
Разходите за бързооборотни потребителски стоки в Китай непрекъснато нарастват на
Коментари Харесай

Китайските потребители търсят все повече вносни стоки, сочи доклад

Разходите за бързооборотни потребителски артикули в Китай непрестанно нарастват на фона на намаляващия стопански напън през първите три тримесечия на тази година, като вносът съставлява 18% от всички продажби на бързооборотни артикули, се споделя в взаимен отчет на Bain & Company и Kantar Worldpanel. Това заяви Радио " Китай ".

Общите продажби на бързооборотни артикули са се нараснали надлежно с 2,7%, 6,9% и 5,7% през първите три тримесечия, поддържайки същите темпове като 2018 година За същия интервал вносът е повишен с 10%, което е близо два пъти повече от темповете на общия напредък на бързооборотните артикули. В доста категории вносът изпреварва осазаемо междинния растеж в съответната категория, като да вземем за пример вносните газирани безалкохолни питиета са нарастнали близо четири пъти по-бързо от междинното за категорията, а пастата за зъби – три пъти над междинното за този артикул.

„ Потребителите имат трайно предпочитание за вносни артикули. Това важи изключително за тези категории, при които китайските консуматори считат, че задграничните артикули са с по-високо качество от локалните, като да вземем за пример козметика и парфюми, вино, млако на прахуляк ", споделя Бруно Лан, сътрудник в Bain & Company и един от създателите на отчета.

Продажбите на американски гримове през 12-те месеца, завършващи през второто тримесечие на 2019 година, набъбнаха с 54% по отношение на същия интервал на 2018 година, а тези на пастата за зъби от Холандия са се удвоили за същото време. Ръстът на вноса се управлява най-много от онлайн продажбите, които през първата половина на 2019 година скочиха с 30 % и съставляват 35% от всички онлайн покупко-продажби в Китай през това време. „ Концентрирайки се върху онлайн продажбите, задграничните компании за бързооборотните артикули печелят положителни позиции в Китай, без да е належащо да построяват комплициран логистичен път към пазара ", показва Джейсън Ю, общоприет управител на Kantar Worldpanel Greater China и съавтор на отчета.

В отчета на двете компании се показва също, че приходите на консуматори в градовете се усилват, както и стремежът им към по-здравословен живот с по-високо качество. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР