Разходите за американския ядрен арсенал през следващите 30 години ще

...
Разходите за американския ядрен арсенал през следващите 30 години ще
Коментари Харесай

Поддържането на ядрен арсенал следващите 30 г. ще струва на САЩ 1,2 трлн. долара


Разходите за американския нуклеарен боеприпас през идващите 30 години ще костват на Вашингтон над 1,2 трлн. $. Тази сума е изчислена, без да се взимат поради новите оръжия, поискани от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това излиза наяве от настоящ отчет на Конгреса, представен от английския в. „ Гардиън “.

Според него желаните от Тръмп нараствания на арсенала не биха били вероятни, в случай че не се създадат финансови съкращения на други места в бюджета за защита.

Последните калкулации съставляват нарастване с 25% от предходните данни и включват в себе си програмата за рационализация, въведена от предходния президент Барак Обама на стойност 400 милиарда $. Според данните на Службата за бюджета към Конгреса разноските ще не престават да се усилват и през 20-те и 30-те години на този век.

Доналд Тръмп нееднократно е посочвал, че желае да усили нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, като към този момент има известия, че министерството на защитата създава нови бойни глави за балистични ракети и не е изключено да върне към приложимост изстрелвани от вода крилати ракети. Според отчета на службата сходно разширение на американския боеприпас в допълнение ще усили нужните средства.

Това е първото изцяло пресмятане на американските разноски за програмата за нуклеарни оръжия. В отчета се плануват и три разновидността за тяхното понижаване. Единият включва запазването на програмата в сегашния й тип, само че със закъснение на някои детайли от нея, което ще спести 5%. Според друго предложение може да се отстранен междуконтиненталните балистични ракети и да се резервира единствено работата с ракетите, изстрелвани от въздух и вода. Това ще понижи разноските с 10%. Третият вид планува съкращаване на арсенала от сегашните 1550 бойни глави на 1000, което ще спести сред 5% и 11% от разноските. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР