Разходите тази година ще нараснат с 2,5% спрямо миналатаТелеком секторът

...
Разходите тази година ще нараснат с 2,5% спрямо миналатаТелеком секторът
Коментари Харесай

Потребителската техника – пазар за над 1 трлн. евро

Разходите тази година ще набъбнат с 2,5% по отношение на предходната

Телеком секторът притегля близо половината от потребителските разходи за техника
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният п азар на потребителска техника ще надвиши един трилион евро през 2020 година, сочи прогноза на анализаторската компания GfK. Разходите ще набъбнат с 2,5% по отношение на предходната година, достигайки 1,05 трлн. евро.

Най-голям се обрисува сегментът на телекомуникационните артикули. През 2019 година тези артикули заемаха 43% от целия пазар на потребителска техника, а тази година разноските ще се усилят с 3% до 454 милиарда евро.

На второ място в стойностно изражение са огромните домашен уреди, чиито световни продажби през годината ще възлязат на 187 милиарда евро, бележейки растеж от 2%.

Сегментът на потребителската електроника се прави оценка на 146 милиарда евро през актуалната година (приблизително 14% от потребителските разходи).

Най-бързо в международен мащаб ще се развива сегментът на дребните домашен уреди – тук се чакат растеж от 8% на годишна база и разноски в размер на 97 милиарда евро.

Повече от 15% от общите разноски за потребителска техника ще бъдат в категорията на ИТ и офис техниката, сочи още анализът.
още по тематиката
Основните фактори при избора на артикули през тази година са нововъведенията, продуктивността и премиум характерностите, които обезпечават висококачествено потребителско преживяване, разясняват от GfK.

В допълнение, потребителите влагат в улеснение и здравословен метод на живот. Това ще поддържа високата динамичност в търсенето на дребни домашен уреди както на развитите, по този начин и на разрастващите се пазари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР