Разходите на телекома за първите шест месеца намаляватА1 отчете приходи

...
Разходите на телекома за първите шест месеца намаляватА1 отчете приходи
Коментари Харесай

А1 обяви ръст на приходите и печалбата

Разходите на телекома за първите шест месеца понижават

А1 регистрира доходи от 93,4 млн. евро за интервала април-юни 2019 година (снимка: А1)

Телеком операторът А1 регистрира постоянен растеж на всички съществени индикатори през втората четвърт на 2019 година. Обявените през днешния ден финансови резултати резервират позитивната наклонност от последните три години.

Приходите от мобилни и закрепени услуги се усилват със 7,5% до 93,4 млн. евро по отношение на същия интервал за 2018 година, а общите доходи порастват с 4% и доближават 115,4 млн. евро. Печалбата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) възлиза на 45,1 млн. евро, регистрирайки растеж от 9,3% на годишна база.

Ръстът на приходите от услуги се дължи главно на закрепения бизнес, който пораства с 14,4% до 28,9 млн. евро. Основните аргументи за това са огромният брой ИКТ планове за бизнес клиенти, откриването на нов високотехнологичен дейта център на A1 в София и осъществените IoT планове в български общини и огромни компании.

Средният доход от закрепена линия (ARPL) продължава да бележи растеж на годишна база – с 5,6% до 13,2 евро, а броят на клиентите на закрепени услуги се усилва с 2,5% до 1,040,500 евро.

Финансови резултати на А1 за второто тримесечие и първото полугодие на 2019 година

Мобилният бизнес също резервира позитивния тренд с растеж от 4,6% до 64,5 млн. евро, с помощта на нараствания брой на бизнес клиентите и нарасналите старания за опазване на клиенти на частния сегмент посредством специфични пакетни предложения. Стабилните резултати на мобилните услуги в бизнеса и при крайните клиенти води до растеж на междинния доход от клиент (ARPU) от 8,2% до 5,6 евро.

През първата половина на 2019 година приходите от услуги нарастват със 7% до 182,9 млн. евро, с помощта на растежа на закрепените услуги и на мобилните услуги.

Разходите на компанията през първото полугодие на 2019 година понижават в резултат на понижените разноски за съоръжение, устройства и реклама, които съумяват да компенсират нарасналите вложения в личен състав и телевизионно наличие.

Вследствие на тези фактори А1 отбелязва стабилен растеж на облагата преди налози, такси, лихви и обезценка EBITDA от 13,3% до 87,9 млн. евро за първите шест месеца на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР