Разходите на бизнеса за един час работа на наетите от

...
Разходите на бизнеса за един час работа на наетите от
Коментари Харесай

НСИ обяви дългоочаквана новина за заплатите, ставаме богати!

Разходите на бизнеса за един час работа на наетите от тях служащи и чиновници са нарастнали с 11% през второто тримесечие на годината по отношение на същия интервал на предходната, оповестиха от Национален статистически институт.

Най-голям е растежът на заплатите и на спомагателните бонуси за чиновниците в бранша на услугите – с 11,1%. В строителството нарастването е с 10,6%, а в промишлеността – с 9,8%.

По стопански действия най-голям растеж на общите разноски за труд е регистриран в бранша “Образование” – със 17,9%, което се дължи на повдигането на учителските заплати от началото на годината. На второ място по растеж е секторът “Операции с недвижими имоти”, където разноските за труд са нарастнали с 16,3%.

Третото място с растеж от 12,9% остава за бранша “Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения”, където влизат и програмистите. Оказва се, че заплатите на софтуерните експерти са освен най-високи, само че и се усилват с бързи темпове.

Челната петица се добавя от заетите в секторите “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Транспорт, депозиране и пощи”, където нарастването на разноските за труд е по 12,1%. Заплатите на работещите в хотелите нарастват с бързи темпове, тъй като са много по-ниски по отношение на другите браншове на стопанската система и по тази причина мъчно се намират фрагменти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР