Разградският окръжен съд, в две последователни съдебни заседания, определи мерки

...
Разградският окръжен съд, в две последователни съдебни заседания, определи мерки
Коментари Харесай

Съдът в Разград остави в ареста двама братя, заловени при спецакция с няколко вида наркотици

 Разградският областен съд, в две поредни правосъдни съвещания, дефинира ограничения за неотклонение " задържане под стража “ на двама братя – рецидивисти, арестувани при профилирана полицейска интервенция с няколко типа наркотични субстанции, оповестиха от пресслужбата на съда.

25-годишният Величко М. и 27-годишният Кристиян М. са привлечени като обвинени за това, че на 1.02.2021 година в изискванията на рисков рецидив, без съответно позволение, придобили и държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции и техни аналози. При извършените процесуално-следствени дейности – персонален обиск, претършуване на един автомобил и две жилища е открито, че Величко държи суха зелена тревиста маса с тегло 0,5 гр., реагираща на метаамфетамин; 0,3 гр. зелена тревиста маса, реагираща на канабис; 0,36 гр. бяло прахообразно вещество, реагиращо на метаамфетамин; 0,35 гр. кафяво-жълто прахообразно вещество, реагиращо на опиум.

В дома на Кристиян е открит пакет съдържащ суха зелено-кафява тревиста маса с тегло 31,65 гр., реагираща на канабис.

И двамата мъже са с голям брой неоправдателни присъди, в това число ефикасни. Въпреки това са запазили склонността си да нарушават закона. Извършеното от тях се характеризира с висока степен на социална заплаха. За това тежко закононарушение Наказателният кодекс планува наказване " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция.

От събраните досега доказателства – материални доказателства, разпити на очевидци, информации за съдимост, характеристични информации, правосъдните сформира направиха заключения, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на двамата мъже към закононарушението, за което са привлечени като обвинени.

Тъй като действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, правосъдните сформира решиха, че е налице действителна заплаха Величко и Кристиян да се укрият или да извършат друго закононарушение.

Поради изложените съображения и с цел да не се осуети естествения ход на досъдебното произвеждане съдът реши, че единствените целесъобразни ограничения за неотклонение по отношение на двамата все още са най- тежките - " задържане под стража “.

Определенията на Разградския областен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд Варна в 3-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР