Разградският окръжен съд остави за постоянно в ареста Пабло Санчес,

...
Разградският окръжен съд остави за постоянно в ареста Пабло Санчес,
Коментари Харесай

Съдът в Разград остави в ареста испанския гражданин, убил съпругата си

Разградският областен съд остави за непрекъснато в ареста Пабло Санчес, упрекнат в ликвидиране на брачната половинка си по изключително нечовечен метод. Не беше почетено настояването му да остане под домакински арест, с цел да се грижи за децата си. Съдът реши, че той може да се укрие или напусне страната.

Мярката за неотклонение на Пабло Санчес беше гледана при закрити врата. В правосъдната зала подсъдимият е споделил, че съжалява за убийството на Силвия Петрова. Според данните по делото обвиненият е разчленил натрупа на брачната половинка си, с цел да го укрие, и в началото не е признал за убийството. Прокуратурата настоя той да остане в ареста.

" Това действие е извънредно тежко, той няма непрекъснат адрес в страната, с изключение на адреса, на който е осъществено действието. Той е с двойно поданство - има мексиканско, има и испанско, което допуска опцията да се укрие ", изясни зам.-окръжният прокурор Емил Енчев.



В правосъдната зала обвиненият е декларирал, че съжалява и че е угрижен за децата си, както и че със брачната половинка си постоянно са имали спорове.

" Като споровете са били основно по отношение на развъждането на децата и неполагането на задоволително доста грижи от майката за тях. Но тези спорове няма по какъв начин да оправдаят това действие ", сподели юристът на Санчес Драгомир Павлов.

В момента децата са при родителите на майка си, само че обвиненият е изискал те бъдат отглеждани от неговите родители в Испания.

" Предстои занапред да се открива кой ще поставя грижи. А и две от децата са родени в Испания ", сподели зам.-окръжният прокурор.

За случая е известена и Консулската работа на Испания.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР