Разградските лъвчета Терез и Масуд имат нужда от всекидневни прегледи

...
Разградските лъвчета Терез и Масуд имат нужда от всекидневни прегледи
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд имат нужда от всекидневни прегледи

Разградските лъвчета Терез и Масуд имат потребност от всекидневни прегледи и наблюдаване от експерти. Това демонстрираха проучванията, които им бяха направени в столична ветеринарна клиника.

Прегледът се случва ден откакто разградските общински съветници взеха решение животните да бъдат пратени в зоопарка в Пазарджик.

Д-р Марк Гьолкел е част от екипа на Берлинския институт за проучване на зоопаркови и диви животни „ Лайбниц”. Тук е по покана на интернационалната фондация „ Четири лапи” и преглежда лъвчетата дружно с ветеринарния ортопед доктор Владислав Златинов. Оказва се, че при при едното лъвче има проблем с крайниците.

„ Изчакват се някои резултати за серумните равнища на витамин Д, който е доста значим за растежа. Този проблем с лапите на Терез би трябвало да се следи”, съобщи доктор Златинов.

На лъвчетата ще бъде предписана специфична диета.

„ Терез би трябвало да се преглежда безусловно всеки ден, с цел да се следи дали деформацията се разраства или понижава, тъй като може да се наложи интервенция. Тези две лъвчета имат потребност от доста съществено наблюдаване от специалисти”, сподели и доктор Марк Гьолкел.

От фондация „ Четири лапи” ще апелират пред Административния съд решението на разградските общински съветници да пратят Терез и Масуд в Пазарджик.

„ Ще се борим до дъно и сме безусловно уверени, че лъвчетата няма да стигнат до Пазарджик. Разчитаме към момента и на намесата на премиера Борисов и на това най-малко той да си удържи на думата, откакто министърът на околната среда не може да го направи”, означи Явор Гечев от фондация „ Четири лапи”.

Онлайн петиция в поддръжка на настояването лъвчетата да заминат за избавителен център в Холандия към този момент е събрала близо 30 хиляди подписа. За вторник е плануван митинг пред Министерския съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР