Разградчани приключиха участието си в Лига Европа с 1:1 срещу

...
Разградчани приключиха участието си в Лига Европа с 1:1 срещу
Коментари Харесай

4 точки и 4,64 млн. евро за “Лудогорец” от Лига Европа

Разградчани завършиха присъединяване си в Лига Европа с 1:1 против “Цюрих ”

4 точки от 4 равенства и 2 загуби, както и 4,64 млн. евро е равносметката на 7-кратния първенец “Лудогорец ” от третото му присъединяване в групите на Лига Европа.

То завърши с тъждество 1:1 на стадиона в Разград с швейцарския “Цюрих ”, а домакините останаха на последно място в група А.

Стивън Оди откри за гостите в 21-ата минута след пас от директен свободен удар и неточност на централните бранители на “орлите ”. Полякът Якуб Свирчок изравни в добавеното време на първото полувреме след още по-груб пропуск на швейцарски бранител, който го изведе самичък против вратаря.

Треньорът Антони Здравков имаше проблеми в състава и даже смени схемата, като заигра с трима централни бранители. Така обаче ненапълно се изгубиха крайните бранители Сисиньо и Натанаел, които в полузащитата дублираха по фланговете изнесените като нападатели Вандерсон и Марселиньо.

За първи път в Лига Европа “Лудогорец ” не съумя да преодолее предварителната група и да не запише най-малко една победа. Отделно към този момент девет мача в групите разградчани нямат цялостен триумф - последният беше с 2:0 над португалския “Брага ” като посетител на 19 октомври предходната година.

Безспорно за относително слабото на фона на предходните европейски триумфи показване на “Лудогорец ” в Европа през този сезон има справедливи аргументи. Отборът смени двама треньори - първо Пауло Аутуори бе назначен на мястото на Димитър Димитров, а откакто бразилецът отпътува за Колумбия, поста му пое помощникът Антони Здравков. Отделно главните играчи към този момент са на възраст и в множеството мачове това им проличава.

Вандерсон: Разочаровахме хората

Дадохме оптималното от себе си на терена. Имахме доста шансове, само че, за жалост, топката не влезе. Това е част от футбола. Знаем, че разочаровахме доста хора. Така най-точно съобщи настроението в “Лудогорец ” след хикса 1:1 с “Цюрих ” в Разград бразилецът Вандерсон.

“4 т. от 6 мача? Няма да давам оценки на точковия актив, а на играта, която демонстрира нашият тим на терена. Смятам, че в нито един от дуелите под мое управление не сме били по-слабият съперник, в противен случай - бяхме по-стойностният тим. Срещу “Цюрих ” целият тим бе съвършен в отбрана. Не допуснахме обстановка пред нашата врата. Единствената неточност беше при статичното състояние, довело до гола. В офанзива създадохме много обстановки, които трябваше да се осъществят, а когато не го правиш, закономерно не побеждаваш ”, сподели пък треньорът на “Лудогорец ” Антони Здравков. Именно под негово управление разградчани завоюваха 4-те си точки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР