Разград ще посрещне стотици гости от страната и чужбина за

...
Разград ще посрещне стотици гости от страната и чужбина за
Коментари Харесай

Разград чака стотици гости за Панаира на киселото мляко

Разград ще посрещне стотици посетители от страната и чужбина за Панаира на киселото мляко и съпътстващия го Фестивал на националните обичаи и художествени занаяти. Осемнадесетото издание на най-големия културен конгрес на общината ще се организира идната седмица, заяви през днешния ден на конференция шефът на Дирекция "Култура, спорт, туризъм " в локалната администрация Виолета Антонова.

От 22 до 24 юли градът още веднъж ще се трансформира в столица на киселото мляко, с цел да разпространява млечните артикули, благосъстоянието на песенния и танцов фолклор, и достоверните занаяти. Ще има състезания, надпревари, изложения и ревю-спектакъл на авторски дрехи с български шевици. Малчуганите ще могат да вземат участие в детската работилница "Първи стъпки в занаята " и в състезанието за детска рисунка.

Над 200 артисти, танцьори и музиканти ще се включат в програмата на панаира. Гости тази година ще бъдат сформира от Канарските острови, Русия, Китай, Грузия, Чили. Българският фолклор ще бъде показан от разградската детска танцова школа "Хорце " и Танцов клуб "Абритус ". Вечерните концерти на групите ще бъдат придружени от дефилета, като последното по традиция ще бъде поведено от Краля и Кралицата на Панаира.

Близо 90 ще са и майсторите-занаятчии в ревюто на съпътстващия панаира Фестивал на националните обичаи и художествените занаяти.

Официалното разкриване на Панаира на киселото мляко е в понеделник от 20.30 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР