Разград излиза на протест. Причината е лошата миризма, която се

...
Разград излиза на протест. Причината е лошата миризма, която се
Коментари Харесай

Разград излиза на протест заради лоша миризма

Разград излиза на митинг. Причината е неприятната миризма, която се носи над града от началото на месеца, оповестява „ Нова телевизия ".

Има ли обгазяване и изпускане на нездравословни излъчвания във въздуха и каква е повода? Румяна Генчева от 40 години е гражданин на Разград. Твърди, че от началото на месец август над градa се носят неприятни миризми.

„ Тук има учебно заведение, детска градина. По-горе също детска градина, само че тези миризми се усещат в целият град. Особено през нощта. Особено, когато мислят, че хората не дишат, а ние дишаме. Все още дишаме. Такава воня е. Не мога да си показва нашите дечица. Детето спи до мен, просто ми е жалост, то какво диша ", описа Румяна Генчева.

Подобна обстановка в Разград имаше през месец октомври, предходната година. Тогава бе открит източникът на миризмите - пречиствателна станция на фармацевтичен цех.

„ При предишни инспекции, предходната година, на това сдружение са формирани наказателни санкции и наказания, като те са подхванали дейности. Към сегашния миг се построява ново физико-химично ходило към тази пречиствателна станция ", изяснява инж. Христо Милков - началник-отдел в РИОСВ-Русе.

Сега, сигнали за неприятно качество на въздуха, има още веднъж и те са подадени до районната екоинспекция в Русе. От фармацевтичното сдружение, обявиха че от РИСОВ - Русе правят инспекции на пречиствателната им станция има и без да са подавани сигнали.

„ При всеки сигнал за миризми идват при нас. На друго място не знам дали вървят. Нямам информация. И ние имаме протоколи от всичките тези инспекции. Особено, тук, последният месец през три дни, в общи линии, идваха на инспекции. На нашата пречиствателна станция мирише, както на всяка пречиствателна станция другояче няма да се споделя „ пречиствателна " в случай че миришеше на рози, а ще се споделя „ Розариум ". Във всички пречиствателни уреди има миризма, която обаче е местна и е напълно минимална. Тя не може да се популяризира, да задушава хората и така нататък ", изяснява Теменуга Газдова - шеф на клон на фармацевтичен цех.

Официално, обаче, източникът на неприятните миризми, не е открит. Ето тази мобилна лаборатория е от две седмици в Разград. До няколко дни би трябвало да излезе отчетът от нея за качеството на въздуха.

И до момента в който чакат резултат, жителите на Разград излизат на митинг, довечера, от 18 часа. Заради проблемa и Общинският съвет привиква изключителна сесия след ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР