Разговорите за съставяне на ново правителство между македонските партии продължават,

...
Разговорите за съставяне на ново правителство между македонските партии продължават,
Коментари Харесай

Македонските партии се пазарят за ново правителство

Разговорите за сформиране на ново държавно управление сред македонските партии не престават, само че към този момент публично никой не е съобщил дали е реализирано съглашение. Както ръководителят на спечелилата изборите СДСМ Зоран Заев, по този начин и водачът на втората по избор ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски остават на мнение, че ще могат да си обезпечат парламентарно болшинство от 61 депутати, написа вестник " Слободен щемпел ".
СДСМ разгласи през вчерашния ден, че стартира съществени договаряния с ръководителите на политическите партии, с работните групи и членовете на партийните управления, с цел да получат нов четиригодишен цялостен мандат за устойчиво болшинство в Парламента и за образуване на държавно управление.
" Говорим извънредно за образуване на държавно управление, което да се грижи за всички жители еднообразно, без всевъзможни етнически предубеждения или национализми, за държавно управление, което няма алтернативи във връзка с нашия общ път, наименуван " Северна Македония – едно общество за всички ", споделят от СДСМ.
Демократическата партия на албанците съобщи, че на срещата сред водача си Менду Тачи със Заев във вторник СДСМ е предложила на партията да бъде част от новата държавна коалиция. ДПА по принцип се съгласява да бъде част от държавното управление, само че беше реализирано единодушие да се образуват работни групи, които ще бъдат ръководени от секретарите на двете партии, които да се спогодят за детайлите, осведоми депутатът от ДПА Азем Садики в профила си във Фейсбук.

След къса среща с Тачи, Заев през вчерашния ден се срещна с ръководителите на " Демократичния съюз за интеграция " (ДСИ), Али Ахмети, " Алианса за албанците " Зиядин Села и " Алтернатива " Африм Гаши. Срещите, както оповестява TV21, се състояха надалеч от погледа на обществеността, като се изключи диалога със Села, който беше в Народното събрание. Засега СДСМ не разкрива детайлности от договарянията, а единствено удостовери, че Заев се е срещнал с ръководителите тези политически обединения.
Лидерът на ДСИ Али Ахмети сподели след съставянето на Народното събрание, че е прекомерно рано да се приказва за упования и че няма нищо съответно в договарянията за ново държавно управление.
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи през вчерашния ден, че в идващите дни те ще имат срещи с партиите, които завоюваха места за вероятно образуване на ново държавно управление, само че акцентира, че остава на мнение, че няма да образува кабинет непременно, при закани и изнудване, а единствено въз основата на програмни задължения и визия за по-добър живот на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР