Разговорите са възможното бъдеще на социалните мрежи. Възможността не да

...
Разговорите са възможното бъдеще на социалните мрежи. Възможността не да
Коментари Харесай

Clubhouse и Discord променят представата за социална мрежа

Разговорите са вероятното бъдеще на обществените мрежи. Възможността не да си пишем, а да си приказваме. Една такава вероятност е Clubhouse, която бе оценена на 1 млрд $ преди Елън Мъск да предложения Владимир Путин да си приказват в нея. Аналогична функционалност тества Twitter, а в Telegram също чакат да се появи опция за колективен гласов чат.
В Съединени американски щати всички са полудели по Clubhouse. Апликацията е дело на напусналия " Google " Пол Дейвисън и може да работи единствено на операционната система на Епъл - iOS. Освен това - в нея се влиза с утвърждение от различен участник. За година живот цената й доближи 100 млн. $. Примамващото при Clubhouse е, че в една стая могат да се съберат няколкостотин души, а след приключването на диалога той автоматизирано се изтрива. Разбира се, концепцията при тези големи стаи е не всички да приказват по едно и също време, може да поискате от модератора да участвате в полемиката, а може и единствено да слушате.  

Но интереса към Clubhouse не пристигна от нищото - за последните няколко години доста хора се учеха да слушат аудио наличие - аудиокниги, подкасти и така нататък Много добре се осъществя при форматите с гласов чат приложението Discord. Освен това - поради пандемията работното и персоналното другарство минаха онлайн и започнаха да се търсят среди, в които въпреки всичко да контактуваме. Същият Discord за първата половин година на пандемията усили потребителите си с 47%.

Двигател на Discord и съосновател на компанията е Джейсън Ситрон — почитател на игри. В края на 2000-та година той основава игра, по-късно я пуска в мрежа и я продава на японска компания за $104 млн. С парите се захваща с мултиплеърна игра, сходна на League of Legends, която върви с текстови и гласов чат. Този план Ситрон също зарязва, само че продължава бизнеса с най-интересното от играта - чата. И не бърка - през 2015 прави Discord, който е нещо като месинджър за геймъри. Сега Discord има 100 милиона клиенти и е оценен на $3,5 милиарда Предаването на глас с минимално забавяне и естественото другарство направи Discord известен освен измежду геймърите - 30 на 100 от ползвателите не са геймъри, просто си приказват. Discord се употребява и като работен месинджър. Често се употребява и вместо радиостанция, или като уоки токи. Просто няколко души си беседват...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР