Разговорите с шефа за повишение на заплатата могат да бъдат

...
Разговорите с шефа за повишение на заплатата могат да бъдат
Коментари Харесай

Колко пари да поискате при преговори за по-висока заплата

Разговорите с шефа за покачване на заплатата могат да бъдат сложни и стресиращи. Затова в случай че ви следва да водите подобен - подгответе се добре. От Business Insider дават няколко съвета по какъв начин да методите в обстановката.

Направете си изследване за това по какъв брой получават хората с вашето обучение, опит и умения на други работни места и като цяло в сферата. Когато договарят с шефа си, имайте поради това число, само че и помнете, че други фактори също са значими - да вземем за пример позицията ви в компанията и до каква степен тя ви разрешава да поставяте условия.

Общоприетото предписание е, че служителят може да изиска сред 10 и 20% растеж на заплатата. По-голяма сума би била сложна за реализиране, а и настояването за такава ще ви накара да изглеждате алчни.

Ако обаче още първичната оферта е за 20% покачване, въпреки всичко можете да преговаряте за най-малко още 5 на 100. Не се тормозете да поискате това, което заслужавате, стига то да е съобразено с трендовете на пазара. И не приемайте незабавно още първата оферта - бъдете подготвени с контрапредложение, даже да е по-голямо от упованията ви. Може да се срещнете с работодателя си някъде по средата, само че в случай че горната граница е по-висока, то и средата ще е такава.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР