Разговорите с Герхард Бергер рядко са едни и същи. Австриецът винаги

...
Разговорите с Герхард Бергер рядко са
едни и същи. Австриецът винаги
Коментари Харесай

Плейбой, бизнесмен, семеен мъж - Герхард Бергер на 60 години

Разговорите с Герхард Бергер рядко са едни и същи. Австриецът постоянно има готов нов девиз, обикновенно шегаджийски и човек схваща за какво той се считал за лукав във Формула 1.

Но има и тематики, в които опознавате сериозната му страна. Замисленият Герхард да вземем за пример. Когато човек забележи, че с него не всичко постоянно е само забавление, а освен мигане. Отговорите му на въпросите идват като изстреляни от револвера. Какво прави на 60-ия си рожден ден този вторник - крие ли се или чества? „ Скривам се “, пояснява той изцяло съществено.

Споделя, че инцидентно е схванал, че приятелката му скрито е организирала купон с другари. Бергер остави партито да изгърми. - "Не желая празненство, желая да бъда в Италия два или три дни със семейството си. " тъй като кръглия "шестдесетак " не е нещо, което много го забавлява. Напротив. Но това е добър начин да опознаете другия Бергер.

Защото с нормалния въпрос относно желанията всичко зависи от общия знаменател повече време. За себе си, но преди всичко повече време за семейството. Да, той може да е бил плейбой. Но Бергер не крие че се е променил, напущайки Княжеството Монако преди няколко години и се е върна в родния Тирол - там, където е израснал. Бергер, в миналото авантюрист, в този момент е напълно семеен човек.

Децата му са и най-голямата му победа, неговото най-голямо благополучие, „ най-красивото и значимо “, както той подчертава. За страдание, в никакъв случай не ги е имал всички дружно на едно място. С бившата си жена Ана има три пълнолетни дъщери, с актуалната си партньорка Хелен дъщеря (5) и наследник (2).

„ Имах възходи и падения, злополуки и съдби, само че най-драматичното, най-трудното преживяване беше раздялата с тогавашната ми брачна половинка и пристъпите, които трябваше да овладея преди всичко емоционално “, споделя Бергер: „ Това отне години, поради раздялата имах трудни отношения с две от по-големите си дъщери. Иска ми се още веднъж да стане по-добре. “

Защото избрани събития автоматично гарантират, че човек вижда все по-често личната си смъртност. Бергер загуби няколко другари през 2018 година, включително Ники Лауда, Чарли Лам и Чарли Уайтинг.

„ Това ме накара да се замисля доста и когато влезете в последната третина от живота си, би трябвало да сте подготвени да запазите здравето си да играе по добър за вас метод и тогава е време да отделите повече време за себе си “.

Но той дава да се разбере, че няма съжаление. Дори и това, че кариерата му във Формула 1 в ATS, Arrow, Benetton, Ferrari и McLaren, макар и украсена с 10 победи в 210 състезания и две трети места на Световното състезание, сред 1984 и 1997 му е била допълнително. Винаги беше начело в битка за върха, за международна класа, за купа, но това не беше задоволително.

„ Винаги съм се опитвал да покрия и двете страни на монетата - дисциплината, грубостта на надпреварите, заниманията, нощния живот - можете да печелите състезания като мен, само че не и световни първенства “, споделя Бергер. - "Ако беше за това да реализира най-хубавото и от двете страни, евентуално щях да съм световен първенец 10 пъти. За съжаление това не се мери, но кариерата е толкоз добра, колкото е била. Преди всичко, към момента съм жив, много колеги не съумяха да го създадат ".

В професионално отношение нещата му вървят добре. Бергер има три компании, 500 души работят за него. След дейната си спортна той е освен предприемач, само че от 1998 г. също авто шеф на BMW, директор на екипа в Торо Росо, стигна до председател на комисия на автомобилната асоциация. От 2017 година е началник на турнирната серия коли DTM.

Сънародникът Филип Енг споделя: "В Австрия Герхард е безспорна легенда, не само от спортна позиция. Всеки, който мисли за Австрия, автоматизирано се сеща за Герхард Бергер и Ники Лауда, които са постигнали доста в живота си досега. Мисля, че тъй че той е правилният човек, който ръководи огромния транспортен съд DTM. "

Но DTM лишава доста време. Докога ще иска да продължи като сериен началник? "Спирам, когато производителите към този момент няма да ме искат ", споделя Бергер.
И се смее. Само на съществено не върви с Бергер. Дори и на 60-та му годишнина...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР