Разговорите между президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и

...
Разговорите между президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и
Коментари Харесай

Приключиха преговорите между Путин и Лукашенко

Разговорите сред президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко завършиха след 5,5 часа, заяви РИА Новости.

Ръководителите започнаха срещата в 15.25 часа. След встъпителните думи договарянията продължиха в режим, затворен за пресата. Путин също предложения договарящите на церемония вечеря по случай 20-годишнината от основаването на Съюзната страна.

Както се чака, страните са разискали пътните карти за съюзна интеграция, както и междудържавните капиталови планове и газ.

Русия и Беларус имат схващане по какъв начин да продължат напред по противоречиви въпроси, съобщи Максим Орешкин, началник на Министерството на икономическото развиване, след диалозите сред президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Според него страните имат дребен брой противоречиви въпроси. " Днес беше претрупан ден. Работихме плодотворно. В редица области, в селското стопанство, в връзките, в митниците, в регулирането на пазара на петрола, в действителност постигнахме сериозен прогрес, даже по въпроса за петрола и газа позициите на страните бяха доста съществено обединени ", означи министърът.

Орешкин съобщи, че от понеделник Москва и Минск ще стартират на експертно равнище в детайли изследване на инструкциите, получени по време на тези договаряния за формулиране на пътни карти.
" Тогава ще докладваме на министър председателите, ще докладваме на президентите ", сподели той.

Ръководителят на Министерството на икономическото развиване сподели също, че Путин и Лукашенко са насрочили нова среща на 20 декември в Санкт Петербург. В същото време президентите и министър председателите могат да свикат или да проведат спомагателни среща, добави Орешкин.

След диалозите, по време на които за известно време спря токът, Путин заведе Лукашенко до верандата на резиденцията, където се прегърнаха и беларуският водач си потегли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР