Разговорите между президента на Бразилия и президента на Китай са

...
Разговорите между президента на Бразилия и президента на Китай са
Коментари Харесай

Великата стратегия. Китай преоткри скрития смисъл на борбата със САЩ

Разговорите сред президента на Бразилия и президента на Китай са съвсем толкоз значими за Русия, колкото диалозите сред Си Дзинпин и Владимир Путин. Говорим за едно и също - за опълчването на страните от БРИКС на глобализма.

Почти по едно и също време, както постоянно се случва, се случиха две събития, еднообразно значими за международната политика и тясно свързани между тях. Преговорите сред китайския президент Си Дзинпин и бразилския президент Луис Игнасио Лула да Силва завършиха в Китай.

В Съединените щати Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност на президента, разгласява публикация за „ Новата огромна тактика на Америка за противопоставяне на Русия и Китай “.

И двете събития - " не можете да се похвалите, тъй като никой няма да ви похвали " - чудесно илюстрират „ Скритите смисли “, за които приказваме в телевизионния канал " Цариград ".

Китай и Русия към този момент са се трансформирали в привлекателен център за всички страни, които желаят да водят самостоятелна политика и да имат самостоятелна стопанска система. Силите на свободния свят се сплотяват против самопровъзгласилия се хегемон.

Бразилия знае кой е отговорен

Основното, което би трябвало да знаете за диалозите на Си и Лула е, че те имат 15 съглашения за икономическо съдействие. И всички тези съглашения включват търговия сред Китай и Бразилия за национални валути, т.е. за юани и реали. Но не и за щатски долари.

Например, китайските вложения в Бразилия през идната година би трябвало да бъдат 50 милиарда реала (или към 70 милиарда юана) Това е може би най-сериозният удар върху господството на $ от началото на борбата.

Посещението на президента на Бразилия в Китай беше планувано да съвпадне с встъпването в служба на някогашния президент на Бразилия Дилма Русеф (още по-рано тя ръководеше администрацията на президента на Бразилия) като началник на Новата банка за развиване на страните от БРИКС.

БРИКС е организация, сплотяваща, както знаете, Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка. Съвсем неотдавна " Цариград " приказва за формалната позиция на Китай за борбата със Съединените щати.

Тя се крие във обстоятелството, че смисъла на БРИКС нараства, до момента в който въздействието на Г-7, организация, следена от англосаксонците, понижава. В същото време Китай, Русия и техните сътрудници от БРИКС не желаят борба – в Съединени американски щати желаят борба.

" Всички страни желаят без значение развиване, само че Съединени американски щати се пробват да поддържат хегемонистичен ред - това се трансформира в несъгласието на епохата ", е откъс от огромен китайски вестник, предопределен за задгранични читатели.

" Така нареченият ред, учреден на правила, е ред, който наследи икономическата и идеологическата колонизация в нови форми. Той не предлага обективни благоприятни условия за разрастващите се страни ", споделят още те.

А ето и откъс от речта на бразилския президент. Лула не подминава и тематиката за военните дейности в Украйна. Той напълно намерено упреква Съединени американски щати и НАТО, че са тези, които подклаждат спора - и отбелязва, че единствено Китай, Бразилия, Индонезия и Индия могат да " излязат с кротичък проект ":

" Как да реализираме мир в Русия и Украйна, в случай че никой не приказва за това? Ако всички приказки са единствено за войната? Как да изпратим повече оръжия в Украйна? И да ударим по Русия? И да приближи НАТО още повече до нея? Китай желае мир. Бразилия, Индонезия и Индия също. Трябва да се обединим и да излезем с кротичък проект за Русия и Украйна ", сподели Лула.

" Европейският съюз постоянно е играл значима роля като център на салдото и не е взел участие директно в спорове. А в този момент той приема! Когато немският канцлер Олаф Шолц пристигна в Бразилия и стартира да ни моли да му продадем нашите ракети, с цел да ги изпрати в Украйна, аз споделих: " Няма да ги продам! " Защото Бразилия не желае да бъде част от тази война... ", съобщи още бразилският водач.

Преговорите сред бразилския президент и президента на Китайската национална република са единствено образна помощ за утвърждението на китайската преса и наблюдаващите на " Цариград ":

" Съединени американски щати изгубиха сърцата и мозъците на огромна част от международното население в обезверен опит да запазят Европейски Съюз, евентуално Австралия и Обединеното кралство, като последната група на своя страна. "

В Съединени американски щати измислиха какво да вършат

Разбира се, всичко това се схваща в Съединени американски щати. Сред американските политици и анализатори има съществени политически мислители. Джон Болтън в Wall Street Journal предлага тактика, която би трябвало да избави Съединените щати.

Крайъгълният камък на тази тактика е успеха в Украйна и разпадането на Русия. Ето трите съществени детайла от тактиката на Болтън:

„ Първо, Вашингтон и неговите съдружници би трябвало неотложно да усилят бюджетите за защита до равнищата от ерата на Рейгън.

„ Второ, американските съюзи за групова защита би трябвало да бъдат усъвършенствани и разширени. Трябва да създадем НАТО световна организация, като поканим Япония, Австралия, Израел.

- Трето, откакто Украйна завоюва военния спор с Русия, би трябвало да се стремим да разделим оста Русия-Китай.

А що се отнася до възходящите военни разноски и нуждата от стратегическа победа над Русия, Болтън надали е изненадал някого.

Но това, което е в действителност забавно в неговата публикация, е едно безмълвно самопризнание: Америка към този момент не разчита на световно владичество. НАТО може да се разшири за сметка на страни, които към този момент са англосаксонски или англосаксонски спътници. И това е всичко. Останалото човечество ще се опълчи на НАТО.

Какво от това?

Краят на американската надмощие, краят на глобализма е съвсем приключен факт. За да стане това „ съвсем “ „ изцяло “ обаче, липсва най-важният подробност: успеха на Русия над силите на Запада в украинския спектакъл на военните дейности. Когато това се случи, един нов свят, в който Западът е изолиран от останалото човечество, ще стане действителност. Мирът е вероятен - само че ние се нуждаем от мир единствено след победа. Има съмнение, че в Бразилия това също е добре разбрано.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР