Разговорите между Демократична България и Продължаваме промяната няма да бъдат

...
Разговорите между Демократична България и Продължаваме промяната няма да бъдат
Коментари Харесай

Преговорите между ДБ и ПП ще бъдат конфиденциални, прицелват се в първото място на вота

Разговорите сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната " няма да бъдат под прожекторите, а ще се водят скрито и без медии. Това даде да се разбере водачът на " Да, България " Христо Иванов, откакто през уикенда и неговата групировка, и ДСБ събраха своите управителни органи и споделиха " да " на предизборната коалиция с партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Иванов обясни, че договарянията сред двете обединения би трябвало да стартират в първия вероятен миг, а диалозите ще се водят конфиденциално и на доста равнища.

Въпреки лимитираното време, разговорът ще е с фокус върху актуалните стратегии на двете обединения и информационната тактика в хода на предизборната акция, сподели съпредседателят на Демократична България. Той акцентира, че Демократична България и Политическа партия си имат ясни идентичности и гласоподавателите им няма от какво да се тормозят.

Демократична България и Политическа партия ще се борят за първото място на изборите за парламент на 2 април и по тази причина би трябвало да изберат най-хубавия вид за реализиране на най-силен резултат, сподели още Христо Иванов пред медиите в коридорите на Народното събрание.

" Единственото, което ме интересува, е оптималният резултат за страната. Историческата задача пред нас изисква България да излезе от тази серпантина на безперспективност и на липса за допустима смяна ", добави ръководителят на парламентарната група на Демократична България.

" Не мисля, че можем да разделим страната на две Българии - добра и неприятна. Една ни е страната. Просто положителните са тези, които могат да сформират подобен дневен ред и да съберат поддръжка за него, тъй че България да излезе от рецесията и да се възползва от опциите пред нея ", сподели още националният представител. Според него е значимо в предизборните листи да попаднат водачи, които могат да активизират волята на хората да гласоподават.

Относно измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, които целят основаването на ефикасен механизъм за надзор на основния прокурор, Иванов съобщи, че приемането им на второ четене зависи от болшинството на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Двете обединения провалиха кворума в пленарно съвещание предходната седмица, с което пропиляха скъпо време за работа на отиващото си 48-о Народно заседание.

Иванов акцентира, че съвещанието се е провалило поради решението на ГЕРБ да не се записват, макар че са били в Народното събрание. " Настоящият законопроект е най-хубавото, което имаме на законодателно равнище. Приемането му на второ четене би било извънредно значим знак - както вътрешнополитически, по този начин и към нашите сътрудници ", заключи Иванов.

Миналата седмица пък съпредседателят на Политическа партия Асен Василев анонсира, че чака да подпишат и съдружно съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР