„Разговорите, които провеждахме с ИТН, когато те бяха мандатоносител, бяха

...
„Разговорите, които провеждахме с ИТН, когато те бяха мандатоносител, бяха
Коментари Харесай

БСП: Водим се от интересите на народа, а те са да има редовно правителство

„ Разговорите, които провеждахме с Има Такъв Народ, когато те бяха мандатоносител, бяха свързани само и единствено с реализиране на по този начин мечтаната смяна и с политиките, които би трябвало да реализира едно вероятно държавно управление. За страдание, това не се случи, не по виновност на Българска социалистическа партия. Тогава подходихме професионално и правилно, чакаме сходно отношение в този момент от Има Такъв Народ “, уточни той.

По неговите думи Българска социалистическа партия осъзнава своята отговорност и мандата не го приема като собствен, а като финален късмет за реализиране на смяната.

„ Когато се заклеваме в Народното събрание, ние споделяме, че ще се водим от ползите на народа. Интересите на народа са да има устойчиво държавно управление, което да реализира нужните промени. За нас е неприемливо на прага на бежанска вълна, на прага на здравна, обществена и икономическа рецесия да хвърляме страната още веднъж в избори “, сподели още Христо Проданов.

Проданов бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да слага предварителни условия, а имената на министрите и министър-председателя ще се дефинират на общи диалози с всички, които вземат участие в договарянията.

„ Бъдещият министър-председател би трябвало да е надпартиен - не би трябвало да е никой от партийните водачи. Трябва да е експерт, специалист, с положително име, който да може да сплоти всичките партии, които ще поддържат едно вероятно последващо държавно управление “, акцентира Христо Проданов.

„ Българска социалистическа партия разчита на отговорността на всички партии, които обявиха предпочитание за смяна на системата. Над 80% от българските жители, които гласоподаваха на парламентарните избори демонстрираха, че желаят смяната. В наши ръце в този момент е тази смяна да я изпълним “, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в „ Тази заран “ по бТВ.

По неговите думи партиите би трябвало да загърбят всевъзможни тяснопартийни и персонални ползи и сметки.

„ Съюзът не е с Българска социалистическа партия, а с България и в името на България. Това ще се опитаме през тези две седмици да покажем – че желаеме да работим за България. Длъжни сме да поставим всички старания да съставим кабинет. Ако не го създадем, минусът ще е за всички “, уточни Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР