Разговори с ПП като втори мандатоносител за съставяне на правителство

...
Разговори с ПП като втори мандатоносител за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Мария Габриел за ПП: Разговори може да има

Разговори с Политическа партия като втори мандатоносител за сформиране на държавно управление може да има. Това удостовери през днешния ден Мария Габриел, която е препоръчаният министър председател от страна на ГЕРБ-СДС.

Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена ера, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена ера, която с изключение на нас ще замрази и страната, приканвам ПП-ДБ за преосмисляне на тези неща, разяснява Габриел.

" Разочарованието в обществото е голямо. Недоверието в сътрудниците ни е голямо. Страхът в администрацията е поразителен. От тази криза се излиза единствено с изпитание за доверие от страна на всички участници в обществено-политически живот и цел. Ако същинската цел е да стабилизираме страната и да се погрижим за хората, то всеки да направи крачка обратно и да предложим работещо решение, което да носи обединяване и непоклатимост. Мандатоносителят е на ход - да търси и откри поддръжка ", сподели още Габриел на брифинг във вторник.

Според Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС има  " фактическа война сред институциите ".

" Искам да кажа нещо, което апелирам да не бъде одобрявано като ултиматум. Уважаеми сътрудници, сменете метода, по този начин няма по какъв начин да стане. Ако желаете, вземете образец от нас - ние направихме всички вероятни и невъзможни взаимни отстъпки. Не може с 15% от нардоните представители да получиш цялата власт - това не е почтено, не е европейско и не е демократично ", обърна се Дончев към ПП-ДБ. И за следващ път акцентира, че страната ни се нуждае от работещо държавно управление, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР