Разговори с големите промишлените оператори на територията на община Бургас,

...
Разговори с големите промишлените оператори на територията на община Бургас,
Коментари Харесай

Кметът на Бургас започна срещи с големите промишлени оператори за чистотата на въздуха

Разговори с огромните промишлените оператори на територията на община Бургас, започнаха министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на града Димитър Николов. Те са по отношение на чистотата на въздуха в Бургас.
Първата среща беше с управлението на дървопреработвателното дружество " Кроношпан ". Тя се организира в РИОСВ-Бургас, с присъединяване на народни представители и общински съветници.
Министърът и кметът сложиха съответни условия за възстановяване работата на предприятието. Те пожелаха в завода да бъдат въведени най-хубавите налични техники за всички пречиствателни устройства на територията на " Кроношпан ". До 10 декември предприятието би трябвало да показа график с стадиите на въвеждане в употреба на новите техники. То би трябвало да стартира незабавно, а всички ограничения би трябвало да са изпълнени не по-късно от ноември 2019 година. До края на зимата планът на ново Комплексно позволение би трябвало да бъде показан на жителите на Бургас за публично разискване.
За по-голяма бистрота Общината ще даде опция на специалисти, излъчени от жителите, да валидират непрекъснато първичните данни от станцията за премерване на въздуха в комплекс " Славейков ".
Данните от новата станция към този момент са налични и на интернет страницата на Община Бургас. Предстоят срещи с управленията на " Лукойл Нефтохим " - Бургас и други промишлени предприятия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР