"Разговори между отговорни политически формации не трябва да се превръщат

...
"Разговори между отговорни политически формации не трябва да се превръщат
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Летен сезон ще имаме

"Разговори сред виновни политически обединения не би трябвало да се трансформират в съревнование кой да се трансформира в любим на жителите. Проведохме съществени диалози за българския туризъм. Причината да нямаме създадено решение е по кое време, по какъв начин и какъв летен сезон ще имаме ", съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинга за резултатите от извършения Коалиционен съвет в Министерския съвет.
"Темата не е дали да се оказва поддръжка за бранша, а по какъв начин ", сподели още той. "Имаме консенсус по ограниченията, които са подхванати досега. Разбира се, полемиките и диалозите не престават. Летен сезон ще имаме, по тази причина ще поработим идващите дни ", сподели Дончев във връзка със обстановката в областта на туризма.
В него вземат участие и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, както и националният представител Валери Симеонов.
Знаете, че двете партии от "Обединени патриоти " предходната и тази седмица внесоха разнообразни оферти свързани с туризма. Още от първия ден на пандемията приказваме за това, че тя един ден ще свърши и не е без значение по какъв начин ще излезем чисто стопански от нея, тъй като и преди и в този момент прогнозите демонстрират, че има удар върху стопанската система. Икономическата рецесия ще има въздействие освен върху приходите на хората, а и върху демографията, тъй като тези българи, които не могат да си намерят работа ще се качат на първия аероплан за чужбина и ще се окаже, че след 2 години ще имаме проблем с работната ръка, разяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Той изясни, че някои от предложенията на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация били признати, само че за други занапред предстояло да се разисква. Даде образец с ваучерите, които двете партии оферират, за туризъм по морето - предлагането се харесвало, само че финансовият министър Владислав Горанов настоял добре да се обмисли кой да е размерът им и кои хора да имат право да ги получават.
Използването на ваучери за отмора ще се ползва. Трябва да се обясни конкретиката - на кого ще се дават, в какви периоди и тн., увери и водачът на НФСБ Валери Симеонов.
Разбрали сме се те да бъдат предоставяни на хора, които нямат никакви отговорности към държавния бюджет. Не е ясно обаче от по кое време ще бъдат предоставяни, продължи Симеонов. Изрази вяра, че курортите ще бъдат отворени от 1 юли, а даже и нещата да се развият неподходящо и началото на туристическия сезон станело през август, то държавното управление щяло да остане в подготвеност да раздаде ваучерите. Вероятно такива ще има и за учениците- за зелени учебни заведения, културни екскурзии и така нататък
Решихме да създадем крачка или жест в посока на ниско бюджетния туризъм като микро компании, фамилни обекти - фамилни хотели, жилища и така нататък То ще е ориентирано по-скоро към обектите, които са отвън обитаемоте места, сподели още той.
Категорично плажните такъми ще бъдат безвъзмездни - чадъри, шезлонги и масички. това ще бъде обезщетено от страната през съответните контракти за концесия или наем. По искане на ресторантьорския бизнес взехме решение да се промени и заповедта на здравния министър - дистанцията сред масите да бъде 1.5 м., а не 2.5, тъй като става нерентабилно за притежатели. Направили сме консултациите и сме разискали опцията чиновниците там да работят с шлемове и маски, съобщи Симеонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР